Neeilinė dvikova: policija sekti narsuolio pavyzdžiu nepataria

  • Teksto dydis:

Šiąnakt, apie 1 val., Kauno rajone, Jonučiuose įsikūrusios bendrovės, teikiančios krovinių pervežimo paslaugas, direktorius sulaikė du įtariamuosius, įsisukusius į jo įmonės vilkikų kuro bakus. Išsikvietus policiją paaiškėjo, kad nepaisant jauno amžiaus, tai – vagys su patirtimi. Ir, kad atvykėliai iš kaimyninio Prienų rajono Kaune ne tik apiplėšinėja prostitutėmis dirbančias ukrainietes, bet ir vagia naktimis dyzelinį kurą.

Šį kartą įkliuvo du devyniolikmečiai prieniškiai. Vienas – iš pačių Prienų, kitas – iš vieno Prienų rajono Ašmintos seniūnijos kaimo.

Abu vagiliauja nuo keturiolikos-penkiolikos metų. Tačiau iki pilnametystės vis būdavo atiduodami motinų priežiūrai, skiriant laisvės apribojimus – naktimis būti namuose, jeigu tai nesusiję su darbu, kaip tai dviprasmiškai, turint galvoje, kad jie nusikaltimus darė ir toliau, beskambėtų.

Vienas iš jų tokį Alytaus teismo Prienų rūmų nuosprendį išgirdo ir šiemet gegužę, kuriuo buvo įpareigotas ne tik naktimis būti namuose, bet ir per pusmetį neatlygintinai išdirbti 60 valandų įstaigose, kurios rūpinasi sergančiais, neįgaliais bei senyvo amžiaus asmenimis. Tačiau tai netrukdė ir toliau vagiliauti. Pastarąjį kartą tokį įtarimą Prienų policija jam pareiškė vos prieš mėnesį. O jo bendrininkui – vos prieš kelias dienas iki įsisukimo į minėtos Jonučiuose įsikūrusios bendrovės teritoriją.

Pirmieji neprašytų svečių pėdsakai čia buvo pastebėti šeštadienio vakare, aptikus atsuktus dviejų vilkikų kuro bakus. Viename iš jų paryčiais pasigesta 300 litrų dyzelinio kuro. Tada bendrovės direktorius ir nusprendė peržiūrėti vaizdo kamerų įrašus. Šie buvo įamžinę tris asmenis, naktį iš šeštadienio į sekmadienį kelias valandas laksčiusius įmonės teritorijoje su plastikiniais bakeliais pirmyn ir atgal.

Sekmadienį nuspręsta sumontuoti papildomas kameras, reaguojančias į judesį. Pirmadienį peržiūrėjus vaizdo įrašus, vėl pastebėti trys asmenys, vaikštantys po įmonės teritoriją, kurioje paprastai naktimis stovi apie 20 vilkikų su pilnais kuro bakais. Panašu, kad apsižiūrinėta, rengiantis dar didesnei vagystei.

Nusprendus nuo pirmadienio vakaro stebėti, ką fiksuoja kameros tiesiogiai, šis įtarimas pasitvirtino. Po gerų pusantrų valandų laukimo atvyko du automobiliai. Kaip paaiškėjo vėliau, – „VW Passat“ ir „VW Polo“. Vieną iš jų, kurio valstybiniai numeriai buvo uždengti, bendrovės direktorius nusprendė pasekti. Pajutęs kažką negero, sekamo automobilio vairuotojas įsuko į vieną Garliavos Gedimino gatvės aikštelę, kurioje netrukus pasirodė ir bendrovės direktoriaus išsikviesti policijos patruliai. 

Iki to laiko bebaimis verslininkas jau buvo atidaręs sekamo automobilio, kurio viduje sėdėjo du sutrikę ir išsigandę jaunuoliai, dureles ir užfiksavęs jo gale sudėtus plastikinius bakelius ir iškalbingas žarnas.

Prieš pasirodant policijai, demaskuotieji dar spėjo prisipažinti, kad vogė iš bendrovės dyzelinį kurą. Ir bandė prašyti nekviesti pareigūnų, žadėdami atlyginti padarytą žalą.

Preliminariais duomenimis, ji viršija 1500 eurų. Pavogta ne tik apie 1200 litrų dyzelinio kuro, bet ir apgadinta bendrovės teritoriją juosianti tvora, asfalto danga bei vilkikų kuro užraktai.

Sulaikius įtariamuosius šia didelio masto vagyste, bus sprendžiama, ar kreiptis į teismą dėl jų suėmimo, ar apsiriboti intensyvia jų priežiūra apykojės pagalba.

Neatmetama, kad įtariamųjų šioje byloje bus ir daugiau. Ir ne vien dėl to, kad vaizdo įrašuose užfiksuoti daugiau nei du vagys.  

Pradėtam ikiteisminiam tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuroras Vidas Kilinskas. Įtariamiesiems gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų. O Kauno policija linkusi akcentuoti, kad, nors šis atvejis ir baigėsi laimingai, patiems sulaikinėti įtartinų asmenų nereikėtų. Geriau tokiais atvejais nedelsiant kviesti pagalbą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kuras

kuras portretas
kuras -pinigai, prie konservų dar didesni pinigai. Auto -pilni kiemai, tik dirbk.

Saliarka

Saliarka portretas
Nlb as cia suprantu foto bakeliai tai tusti kazkas cia ne taip .

Sue muzikai yea teisesaugos

Sue muzikai yea teisesaugos portretas
Laistomos seklos??
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių