Londone sulaikytas beveik metus ieškotas Kamuolinių gaujos narys

  • Teksto dydis:

Policijos departamentas ketvirtadienį pranešė, kad balandžio gale Londone buvo sulaikytas beveik metus ieškotas Kamuolinių gaujos narys. Portalo kauno.diena.lt žiniomis, tai – Aleksejus S. Ir jis susektas, tarpininkaujant Lietuvos policijos atašė Jungtinėje Karalystėje Linui Pernavui.

Minėtas 1975 m. gimęs Kamuolinių gaujos narys buvo sulaikytas balandžio 29 dieną savo namuose Londone. Be jokių incidentų – panašu, kad tai jam buvo netikėta.

Teigiama, kad jo sulaikymo operacijai buvo ruošiamasi apie pusantro mėnesio. O ji įvykdyta kartu su Jungtinės Karalystės teisėsaugos institucijomis.

Sulaikytojo paiešką Lietuvos policija buvo paskelbusi pernai gegužės 2-ąją. Buvo išduotas ir jo Europos arešto orderis.  

Šiuo metu yra derinamas sulaikytojo perdavimo Lietuvai klausimas.

Jis yra vienas iš įtariamųjų didelės apimties ikiteisminiame tyrime dėl šaunamaisiais ginklais bei sprogmenimis ginkluoto Kamuolinių nusikalstamo susivienijimo veiklos, kurį atlieka Lietuvos kriminalinės policijos biuras. Tyrimui vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamentas.

Šiame tyrime apie 80 asmenų yra įtariami nuo 1999 iki 2018 metų Lietuvoje, Europos Sąjungoje bei trečiosiose šalyse įvykdę nemažai sunkių ir labai sunkių nusikaltimų. 

Minėtas prieš kelias savaites sulaikytas Kamuolinių gaujos narys buvo vienas iš kelių šios bylos įtariamųjų, kuriam iki šiol pavyko slapstytis.

63 tomai šio ikiteisminio tyrimo medžiagos jau yra perduota Kauno apygardos teismui, prieš kurį pernai gruodį stojo septyniolika su Kamuolinių gauja siejamų asmenų. Su jos vadeiva – Giedriumi Janoniu priešakyje.

Giedrius Janonis



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas portretas
Ryzas Brylikas iki siol siauteja.

Partizanas

Partizanas portretas
Nuostabūs komentarai! Rašo 1999 - 2018 m. , o komentatorius rašo "siautėjo dešimtmetį". Stojo prieš teismą 17, tiriama 80, viso buvo apie 300:) Žodžiu, jeigu ne užsienio kolegos, tai siautėtų ir toliau, ar ne? Beje, turime padėkoti Vilniaus pareigūnams - tik po jų operacijų gauja sutriuškinta...O ką veikė Kauno prokurorai ir t.t.? Nuo 1999 m. NIEKO nematė? Kodėl nesėdi kartu su komisarais, teisėjais ir kt. NEMATANČIAIS?

Suspazmavo Gabriaus sfinkteris

Suspazmavo Gabriaus sfinkteris portretas
Taip ir iki jo teroristinės gaujos gali dasikasti.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių