Miesto sode išprievartautas 14-metis?

Kauno policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo keturiolikmečio išprievartavimo šalia Muzikinio teatro esančiame miesto sode. Anot nukentėjusiojo, tai įvyko antradienį paryčiais, apie ketvirtą valandą.

Kauno policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo keturiolikmečio išprievartavimo šalia Muzikinio teatro esančiame miesto sode. Anot nukentėjusiojo, tai įvyko antradienį paryčiais, apie ketvirtą valandą.

Kartu elgetavo

Tuo metu nepilnametis buvo pabėgęs iš namų. Ir elgetavo Laisvės alėjoje su vyriškiu, kuris šiandien įtariamas seksualiniu jo išprievartavimu.

Apie tai, kad šis asmuo juo seksualiai pasinaudojo, 14-metis papasakojo grįžęs į namus.

Sunkiu nusikaltimu įtariamas 39-erių metų kaunietis sulaikytas tą pačią dieną. Paaiškėjo, kad jis prieš savaitę išleistas iš įkalinimo įstaigos, kur atliko bausmę už nužudymą. 2002 m. Klaipėdos apygardos teismas jį buvo nuteisęs 14 metų nelaisvės. Remiantis nuosprendžiu, buitinio konflikto metu šis kaunietis peiliu subadė kitą asmenį.

Laisvė pasitiko nesvetingai

Ar įtariamasis seksualiniu nepilnamečio prievartavimu pilnai atliko ankstesnę bausmę, tikslinama. Tačiau jau aišku, kad paleistas į laisvę ir grįžęs į gimtąjį Kauną, jis neturėjo kur prisiglausti. Tikriausiai nakvojo miesto centre – po atviru dangumi, kaip ir iš namų pabėgęs 14-metis.

Nors pats įtariamasis linkęs tai neigti – esą, iš pradžių kelias naktis glaudėsi po „Carito“ pastoge, kur ir maitinosi. Vėliau su draugu nakvojo Laisvės alėjoje esančiame viešbutyje. Neva už nakvynę sumokėjo draugas. Ir tvarkėsi dokumentus apsistoti „Tėvo namuose“ Šančiuose.

Neigia įtariamasis ir tai, kad seksualiai pasinaudojo nepilnamečiu. Nors prisipažįsta kartu su juo elgetavęs. Vėliau už surinktus pinigus abu vakarieniavo vienoje iš Kauno centre esančių kavinių. O po to palydėjo 14-metį, su kuriuo praleido visą vakarą ir dalį nakties, iki namų. 

Grąžintas už grotų

Už seksualinį nepilnamečio prievartavimą gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki dešimties metų.

Iki šiol apie įtariamojo polinkį tokiems nusikaltimams nebuvo žinoma. Tačiau tai gali būti ilgų metų, praleistų už grotų, padarinys.

Ketvirtadienį Kauno apylinkės teismas, kuriame įtariamasis dievagojosi, kad jau pasimokęs, atlikdamas bausmę už ankstesnį nusikaltimą, ir įrodinėjo, kad yra kaltinamas absurdiškais dalykais, leido suimti jį vienam mėnesiui. Nors prokuroras prašė skirti maksimalų trijų mėnesių suėmimo terminą.

„Ikiteisminis tyrimas tik pradėtas. Įtariamasis savo kaltę neigia. Daugiau įrodymų be nukentėjusiojo pasakojimo nėra, kaip ir nepilnamečiui paskirtų ekspertizių atsakymų“, – vardijo savo sprendimo priežastis tik iš dalies prokuroro prašymą patenkinęs teisėjas Aurelijus Rauckis. Jis įsitikinęs, kad surinkti papildomiems įrodymams mėnesio pakanka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

teiseju kolegija

teiseju kolegija portretas
Centro nutarimu bus paleistas per vamzdy kai bus nustatyta tikroji pedofilo tapatybe

o ko bėgo iš namų

o ko bėgo iš namų portretas
ko norėjo, tai ir gavo.

Kubus

Kubus portretas
Kastruoti iskrypelius!
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių