Neeilinė naktis Aleksote: plaktuku ginkluotas keistuolis bandė padegti vieną iš jo „Šilų“

  • Teksto dydis:

Savaitgalį bandyta padegti vieną iš Kaune esančių prekybos tinklo „Šilas“ parduotuvių. Nors padegėjas, remiantis vaizdo įrašu, buvo gerai šiam išpuoliui pasirengęs, jo planas neišdegė dėl nenumatytos priežasties.

Kauno policijos suvestinėse apie šį išpuolį tradiciškai pranešta labai lakoniškai: „Vasario 4 d. apie 01.35 val. K. Sprangausko g. kilusio gaisro metu apdegė pastato viduje esantis kilimas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl svetimo turto sugadinimo visuotinai pavojingu būdu.“

Išsamesnė informacija apie šį naktį iš penktadienio į šeštadienį surengtą išpuolį minėtoje parduotuvėje „Šilas“, esančioje ties Aleksoto ir Garliavos sandūra, – Kauno ugniagesių gelbėtojų suvestinėje. Joje pranešama, kad šeštadienį – 11.05 val. gauta informacija iš policijos, kad jos pareigūnai, atvykę į minėtą parduotuvę, rado degimo požymių, dėl ko prašo atsiųsti gaisrų tyrimo specialistą. Nurodytu laiku jau jokio gaisro nebuvo, tačiau naktį buvo išdaužtas šio „Šilo“ durų stiklas ir vidun įpilta degaus skysčio.

Portalui kauno.diena.lt papildomai pavyko išsiaiškinti, kad pirmieji į šio išpuolio vietą atvyko šios parduotuvės apsaugininkai, sureagavę į suveikusią priešgaisrinę signalizaciją. Laimė, padegtas vestibiulio kilimas neįsidegė, todėl ugniagesiai gelbėtojai nekviesti. Tačiau apie šį išpuolį, kurį įamžino parduotuvės vaizdo kameros, pranešta policijai.

Minėtame įraše įamžintas striukės gobtuvu besidangstantis vyras, kuris išdaužo parduotuvės durų stiklą plaktuku ir per pasidarytą skylę supila vidun atsinešto indo su degiu skysčiu turinį, galiausiai šį padega ir pabėga.

Sprendžiant iš minėto įrašo, padegėjas veikė vienas. Iš sudėjimo jis – tikrai ne paauglys. Tačiau, ar buvo blaivus, sunku vertinti.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Portalo kauno.diena.lt kalbinti parduotuvių tinklo „Šilas“ Kaune darbuotojai teigė neatmetantys, kad tai gali būti kokio nors narkomano arba specifinių sveikatos problemų (juk dangaus skliaute buvo priešpilnis) turinčio asmens išpuolis.

„Gal kažkas nepatiko kažkam iš pirkėjų. O su mūsų darbuotojais – viskas gerai“, – teigė parduotuvės, kurią bandyta padegti, telefonu atsiliepusi jos darbuotoja, kurios pasiteirauta, ar nieko neįtaria – gal buvo koks nors konfliktas su klientais, ar kokiu nors atleistu darbuotoju, kuris galėjo už tai keršyti.

Gal kažkas nepatiko kažkam iš pirkėjų. O su mūsų darbuotojais – viskas gerai.

Apie tai, kad prieš šį išpuolį nesulaukta jokių grasinimų, tikino ir parduotuvių „Šilas“ tinklo Kaune apsaugos vadovas, kurio teigimu, nieko panašaus anksčiau pas juos nėra buvę. Tačiau, nepaisant šio įvykio, šeštadienį minėta Aleksoto parduotuvė atsidarė įprastu laiku – 7.30 val.

Apie nenusisekusį asmens, kurio ieško policija, sumanymą dar ir pirmadienio vidurdienį liudijo išdegusi skylė šios parduotuvės vestibiulio kilime. Tačiau išdaužtas jos durų stiklas buvo pakeistas medine plokšte. Išpuolio metu padaryta žala dar skaičiuojama.

Regimanto Zakšensko nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VITALKA

VITALKA  portretas
NEPAKEIČIA KILIMO DEL PARDES REKLAMOS.

Q

Q portretas
Greičiausia Šila pastatė ant piliečio sklypo , kuriame rasta nafta , - štai jis ir šėlsta .

???

??? portretas
Pagal antraste galvojau kad savininkas
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių