Piktybiniai ugniagesių vaikytojai priėjo liepto galą: gresia nemenkos baudos

  • Teksto dydis:

Kauno policijai pagaliau pavyko nustatyti įtariamuosius, po kurių melagingų pranešimų ugniagesiai gelbėtojai per pastaruosius kelis mėnesius net šešiolika kartų bergždžiai vyko į vieną Pramonės prospekto daugiabučių kiemą. Nors jame net nėra požeminio šiukšlių konteinerio, apie gaisrą kuriame dažniausiai pranešdavo šie telefoniniai chuliganai.

Tiesa, iš pradžių dar buvo pranešimų ir apie kitokius gaisrus minėtu adresu. O melagingi pranešimai apie juos prasidėjo jau prieš kelis metus. Ir tada tariamos įvykio vietos apėmė ir greta esančius Taikos bei V. Krėvės prospektus.

Tačiau nuo pernykščio gruodžio pabaigos tokie pranešimai, nurodant minėtą Pramonės prospekto adresą, pasipylė kaip iš gausybės rago. Iš pradžių dar skambinta apie 20-21 val. Tačiau vėliau ugniagesiai gelbėtojai pradėti bergždžiai vaikyti ir pirmą, antrą ar net trečią valandą nakties. O pastaruoju metu jau pradėta skambinti su tokiomis melagingomis žiniomis beveik kasdien.

Anot ugniagesių, nevykti ten, kur juos siunčia Bendrasis pagalbos centras, jie negali. Nors keli mobiliųjų telefonų numeriai, iš kurių buvo melagingai pranešama apie šiuos gaisrus, ėmė kartotis. Ir dažniausiai skambinantieji prisistatydavo tuo pačiu vardu bei pavarde.

Be to, vienas toks iškvietimas gali būti ir nemelagingas. Todėl visais atvejais minėtu adresu buvo išsiunčiama viena autocisterna.

Pagaliau nustačius galimus įtariamuosius, šiems 2002 ir 2004 m. gimusiems asmenims, turintiems tokią pačią pavardę, gresia administracinė atsakomybė.

Administracinių nusižengimų kodeksas už Bendrojo pagalbos centro darbo trukdymą žinant, kad pagalba nereikalinga, numato baudą nuo 90 iki 200 eurų. O už ugniagesių gelbėtojų, greitosios medikų ir kitų specialiųjų tarnybų iškvietimą, taip pat žinant, kad jų pagalba nereikalinga, – baudą nuo 200 iki 2 tūkst. eurų.

Nustačius įtariamuosius, paaiškėjo, kad jie jau buvo žinomi policijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
GEDA BAISI UGNIAGESIAI GELBEJA ZMONES SUNKUS DARBAS.NE TIK BAUDA BET I DURNYNA UZDARYT GYDYT AR I KALEJIMA TOKIUS,UGNIAGESIAI LABAI UZIMTI NE TIK GAISRAI AVARIJOS.O ALGOS MAZIAUSIOS

inkvizicija

inkvizicija portretas
žinau žinau - evrosojūzo teisiniai aktai , žmogaus teisės .. bla bla bla ... bet ėmus taip ir sugrūdus be vazelino tiems ,,skambinėtojams'' jų mobiliakus ten kur nesueina ? ar jie skambintu 112 pagalbos ? tik nesakykite , kad tik man vienam tokia makabriška mintis atsirado ...

to tai kad

to tai kad portretas
todėl kad jei bus auto įvykis jis su sirena ir švyturėliais bus teisus, nes niekas nežino iš kur išlįs koks lochas su auto kuris nieko negirdi ir nieko nemato
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių