Policija apie neramumus per LGBT eitynes: nukentėjo du žmonės, pradėti penki ikiteisminiai tyrimai

Policija skelbia apie du asmenis, patyrusius sužalojimų po šeštadienį Kaune vykusių LGBT eitynių

„Turime informacijos apie du nukentėjusius asmenis, kol kas nesiplėsiu“, – šeštadienį spaudos konferencijoje Kaune sakė Kauno vyriausiojo policijos komisariato viršininkas, operacijos vadovas Mindaugas Baršys. 

Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stoties atstovė portalui kauno.diena.lt teigė, kad šie asmenys buvo užpulti, sumušti. Vienas asmuo – 27, kitas – 31 metų amžiaus. Vienas skundėsi, kad sužalota galva ir dilbis, kitas patyrė smūgį į veidą. Jų gyvybei, anot medikės, pavojaus nėra.

M. Baršys sakė negalintis detalizuoti situacijos, kurios metu jie nukentėjo, tačiau akcentavo, jog policijos darbas tęsiasi ir po renginio, situacijos vertinamos, o asmenys, galėję padaryti nusižengimus, sulaikomi.

Policijos duomenimis, keturi ikiteisminiai tyrimai pradėti dėl viešosios tvarkos pažeidimų ir vienas dėl kurstymo prieš žmonių grupę.

Pasak M. Baršio, sulaikytųjų buvo ir po įvykio, kuriame nukentėjo žmonės, jų skaičiaus jis nedetalizavo.

Anot policijos, iš viso renginio metu Laisvės alėjoje buvo apie 2 tūkst. asmenų.

Naujausiais policijos duomenimis, į policijos įstaigas iš viso buvo pristatyti 22 asmenys.

Pasak M. Baršio, sulaikytųjų buvo ir po įvykio, kuriame nukentėjo žmonės, jų skaičiaus jis nedetalizavo.

Generalinis policijos komisaras Renatas Požėla pabrėžė, kad net ir pasibaigus renginiui policija dirbs sustiprintomis pajėgomis „tiek, kiek reikės“.

„Renginys tarsi baigtas, bet policijos darbas – tikrai ne, mes matome tam tikras grėsmes, kai eitynių dalyviai bandys išeidinėti, palikti renginio vietą“, – kalbėjo generalinis komisaras.

R. Požėla: Laisvės alėja nėra tinkama tokiems renginiams

Policijos vadovas dėkojo saugumą užtikrinusiems pareigūnams, taip pat „socialiniams partneriams, iš kurių gavome tam tikras informacijas“.

Pasak R. Požėlos, šis renginys parodė tai, ką policija sakė ir prieš jam vykstant: Laisvės alėjoje yra sunku užtikrinti žmonių saugumą.

„Vis tik Laisvės alėja Kauno miesto tokio pobūdžio ir tokio specifiškumo renginiams nėra pati geriausia vieta. Ir šiandien tikrai matėme tam tikrų konfliktinių situacijų. (...) Dėl pačių dalyvių saugumo ir dėl policijos pareigūnų saugumo ir kitų asmenų saugumo, kai pakankamai ribotas plotis Laisvės alėjos, daug žmonių vienoje vietoje, tai tikrai visi matėte, kad kilo iššūkių apsaugoti žmones visus be išimties“, – kalbėjo jis.

Vis dėlto generalinis komisaras sako, kad, nepaisant incidentų po renginio, policijai pavyko užtikrinti eitynių saugumą.

„Manau, kad policijos darbas pavyko, sužalotų asmenų, kalbant apie renginio dalyvius, šiai minutei tokios informacijos neturime, lygiai taip pat neturiu informacijos, kad būtų sužaloti policijos pareigūnai. Tai kreipdamasis į renginio dalyvius ir visus susirinkusius, noriu padėkoti už supratingumą – kreipiuosi į tuos asmenis, su kuriais nereikėjo stumdytis ir panaudoti jėgos“, – tvirtino R. Požėla.

M. Baršys teigė kol kas negalintis pasakyti, kiek tiksliai renginyje dirbo pareigūnų. Tuo metu policijos vadovas žadėjo kitą savaitę pateikti informaciją tiek apie pareigūnų skaičių, tiek ir apie tai, kiek saugumui prireikė išlaidų.

Eitynės vyko nuo Nepriklausomybės aikštės prie Soboro Laisvės alėja iki jos pabaigos, tuomet jų dalyviai apsisuko ir judėjo tuo pačiu maršrutu atgal.

 

 

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Siaip

Siaip portretas
Klaipedoje bus taip pat, tik sulaikytuju bus daugiau. Jiems reikia skandalu, kokie jie vargsai ir kokie nemylimi yra, kad galetu gauti pinigu.... O jus ziniasklaida visiski debilai nemastantys irgi, uz papildoma slamanti pagatavi net mirusia motina isdulkinti (liberalusis jaunimas jau reikalauja itesinti nekrofilija ir kraujomaisa) ir dar parasyti, koks tai yra geris...

Sūduvis

Sūduvis portretas
Už pidarų ir lezbių apsaugą turi susimokėti eitynių dalyvei, o ne visi mokesčių mokėtojai. Būtų ydomu sužinoti ar armonaitė į šį pikniką atvažiavo tarnybiniu su vairuotoju automobiliu?

Anonimas

Anonimas portretas
Tas ju "lozungas " jie yra visur .....---tai lyg uteles pokaryje.
VISI KOMENTARAI 42

Galerijos

Daugiau straipsnių