Po žmogžudystės dėl 50 eurų skolos – pavojingo recidyvisto vardas

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos teismas vakar pripažino pavojingu recidyvistu 39-erių metų marijampolietį Virginijų Kunigonį. 

Šį, jau penktą savo biografijoje teistumą, V.Kunigonis užsidirbo praėjus vos pusmečiui po to, kai buvo paleistas į laisvę dėl kito smurtinio nusikaltimo, už kurį pasiųsti už grotų šio piktybinio mušeikos neskubėta.

Nepaisant to, kad visi ankstesni V.Kunigonio teistumai – taip pat už smurtinius nusikaltimus (sunkų sveikatos sutrikdymą bei viešosios tvarkos pažeidimą), 2018-ųjų sausį už fizinio skausmo dar vienai savo aukai sukėlimą jis buvo nuteistas tik lygtinai. Nors už aštuonių mėnesių šis teismo sprendimas jau buvo panaikintas ir jis pasiųstas už grotų. Tačiau 2019-ųjų gegužę V.Kunigonis jam skirtą bausmę jau buvo atlikęs. Ir tų pačių metų lapkričio 9-ąją vėl smurtavo. Tik šį kartą tai jau baigėsi kaimyno nužudymu.

Tai įvyko Marijampolės J.Jablonskio gatvės daugiabutyje. Kartu su būsima V.Kunigonio auka tada buvusi iš Vokietijos atvykusi jo draugė po šio išpuolio teisėsaugininkams pasakojo, kad į draugo butą įsiveržė du jai nepažįstami asmenys. Vienas jų turėjo peilį ir kastetą. Jos draugas talžytas ne tik šiuo, bet ir spardytas. Mažiausiai penki spyriai buvo jam į galvą. Akivaizdžiai neblaivus smurtautojas šaukė, kad tai – už negražinamą 50 eurų skolą. Palikęs leisgyvę auką, jis, kaip ir antrasis nekviestas svečias, pasišalino.

Iškvietus sunkią galvos traumą bei daugybinius kitų kūno vietų sužalojimus patyrusiam sumuštajam greitąją, jis paniro į komą dar pakeliui į ligoninę, kurioje po trijų mėnesių, taip ir neatsigavęs, mirė.

Teisėsaugininkams pavyko rasti įsibrovėlius sukrėstų sumuštojo kaimynų pagalba. Iš pradžių jie abu buvo įtariamieji. Tačiau, galiausiai prieš teismą stojo tik V.Kunigonis, kuriam po šio išpuolio buvo nustatytas 2,21 promilės girtumas. O jo palydovo atžvilgiu ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas.

Nuo 22-ejų metų teismų slenksčius minantis V.Kunigonis, Kauno apygardos teismui atvertus eilinę jo bylą, dar bandė teisintis – esą jį išprovokavo pati auka, bandžiusi jam smogti pirmoji, bet nepataikiusi. Tačiau teismas konstatavo, kad, jeigu taip ir buvo, tai oponentas turėjo tokią teisę, nes buvo įsibrauta į jo namus.

Iš dvylikai metų už grotų pasiųsto V.Kunigonio priteistas ir daugiau kaip 8 tūkst. eurų Valstybinės ligonių kasos ieškinys už jo aukos gydymą. Palyginimui –užsienyje gyvenančiai nužudytojo dukrai priteistas tik 3 tūkst. eurų moralinis atlygis ir laidotuvių išlaidos, viršijusios 1 tūkst. eurų.

Po šio įvykio atgal į Vokietiją grįžusios eilinio V.Kunigonio, pripažinto pavojingu recidyvistu, išpuolio liudytojos Kauno apygardos teismui prisišaukti į savo posėdžius nepavyko. Teko pagarsinti jos ikiteisminio tyrimo metu duotus parodymus, kuriuos teisiamasis buvo linkęs neigti. Ypač tai, kad buvo ginkluotas tada kastetu, o šio teisėsaugininkams, jį sulaikant, rasti nepavyko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lietuvos teisine sistema su savo teisejais

lietuvos teisine  sistema  su  savo  teisejais portretas
kepa -gamina recidyvistus , zudikus , zagintojus viena paskui kita ....susparde , uzsparde --2 metai lygtinai , sbade su peilius -uzdauze su kastetu mirtinai-- 12 metu kalejimo , 5 atsedejo - uz ,,,gera elgesy ,,,isleido zudyt toliau....

Ooo

Ooo portretas
Gera idėja ,jeigu koks asilas nepatiko nukokosinai ir tik dvylika metų taigi čia niekas asilas duobėje o tu sau šaulį ES pagalbos kad tau sniceli be druskos Dave o geras tai valstybė ir jos įstatymai,tokiu net teisti neteikia iškart su kuolų per galvą ir į peciu

Anonimas

Anonimas portretas
Tik 12 metų verta žmogaus gyvybė,o recidyvisto laipsnis kalėjime tai pliusas.Tikrai kad teismų ir bausmių sistema supuvusi,tuo pačiu ir valstybė pūva.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių