Prabilo apie girtą vairavusį Kauno teisėją: jis norėtų visa tai atsukti atgal

  • Teksto dydis:

Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmų teisėjas Alytuje sukėlė avariją. Nors ji nedidelė, tačiau po jos teisėjui nustatytas vidutinis girtumas. Prezidentūra pasirengusi stabdyti neblaivaus vairavusio teisėjo įgaliojimus, praneša LNK.

Keturi posėdžiai – tiek vakar darbo turėjo Regiono apygardos administracinio teismo Kauno rūmų teisėjas Algis Markevičius. Tačiau darbe jis nepasirodė.

„Jis informavo apie įvykį, be abejo, neneigė to, kas įvyko. Suprantu, kad labai pergyvena, norėtų visa tai atsukti atgal, jeigu tai būtų įmanoma“, – sakė teismo pirmininkas Rimantas Giedraitis.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Alytuje, Likiškėlių gatvėje teisėjas sukėlė nedidelę avariją. Vairuodamas automobilį „Škoda“, važiavo atbulas ir atsitrenkė į stovintį „Volvo“. Avarija smulki – „Volvo“ vairuotojas vėliau net pretenzijų nepareiškė.

Bet apie avariją policijai pranešė liudytojas. Atvykę pareigūnai rado dvi mašinas ir teisėją A. Markevičių prie vienos iš jų.

„Buvo taip pat vyriškis, nuo kurio sklido stiprus alkoholio kvapas. Vyras buvo patikrintas. Tai buvo 54 metų vyriškis, kuriam buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis. Vėliau paaiškėjo, kad tai yra Kauno Regiono apygardos administracinio teismo Kauno rūmų teisėjas“, – komentavo Alytaus policijos atstovė Kristina Janulevičienė.

Pareigūnai patikrino A. Markevičiaus blaivumą. Jis į alkotesterį su pertrauka pūtė du kartus. Abu sykius buvo konstatuotas vidutinis girtumas.

„Pirmuoju bandymų įpūtė daugiau kaip 1,9 prom., o antruoju bandymų pūtė 1,78 prom.“, – sakė K. Janulevičienė.

Teisėjas buvo pristatytas į Alytaus policijos komisariatą. Į areštinę pareigūnai jo neuždarė. Sutvarkius formalumus, teisėjas buvo paleistas.

Pirmuoju bandymų įpūtė daugiau kaip 1,9 prom., o antruoju bandymų pūtė 1,78 prom.

„Liūdna ir apmaudu. Liūdna ir apmaudu, kad galimai bus pakenkta teismo autoritetui ir visuomenės pasitikėjimu teismais“, – apgailestavo R. Giedraitis.

Turimais duomenimis, Kaune dirba trys teisėjai iš Alytaus. Įprastai po darbo visi viena mašina važiuoja namo. Vairuoja teisėjai pakaitomis. Trečiadienį iki 16 val. visi buvo darbe. Paskui trys teisėjai išvyko namo į Alytų. Manoma, kad alkoholis buvo vartojamas pakeliui, mat jau po nepilnų dviejų valandų teisėjui A. Merkevičiui buvo nustatytas vidutinis girtumas.

Aiškėja, kad teisėjas sėdo prie vairo, kai namo kieme norėjo perstatyti mašiną į geresnę vietą.

„Tikriausiai visi teisėjai patiria didžiulę įtampą, stresą ir po darbo ieško kelių. Ir manau, kad teisingai daro – jie turi ieškoti kelių, kaip išeiti iš šios situacijos, bet, be abejo, reikia pasirinkti tinkamus kelius“, – kalbėjo R. Giedraitis.

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį kreipėsi į Teisėjų tarybą patarimo dėl teisėjo atleidimo iš pareigų.

54 metų teisėjas A. Markevičius yra baigęs Vilniaus universitetą ir įgijęs teisininko kvalifikaciją. Jis dirbo Alytaus policijoje tardytoju, paskui – teisėju Alytuje. Nuo 2007 m. jis darbavosi Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laborzgizmas \\\\\.../////

Laborzgizmas  \\\\\...///// portretas
Pasaulis dar to nematė,žemę padarė kilnojama,o tas alkašas nusižiūrėjęs nuo "profesoriaus" laiką atsukti sumanė.Ar ne stebūklų šalis.

Smurfas

Smurfas portretas
Kažkaip girtus pagauna vyresnio amžiaus teisėjus. Jaunesni jau kitokios kultūros

kiekvienas sugautas nusikaltelis

kiekvienas sugautas nusikaltelis portretas
noretu visa tai ,,,atsukt atgal,,, ,kad galetu is naujo pakartot nusikaltima , tikedamasis ,kad sy syky jo niekas nepagaus........visu nusikalteliu NEPAKALTINAMU ,,,teiseju,,, norai toki patys.....
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių