Prostitutės iš Ukrainos tampa lengvu plėšikų grobiu: kai kurios jų daužomos iki sąmonės netekimo

Kaip jau pranešta, ginkluotų apiplėšimų aukomis tapo dar dvi seksualines paslaugas Kaune teikiančios ukrainietės. Nepaisant patirto brutalaus smurto, jos pranešė apie tai Kauno policijai, nors ir rizikavo būti nubaustos pačios už Lietuvoje draudžiamų paslaugų teikimą.

Patikslintais duomenimis, šie išpuoliai Kaune įvykdyti vienas nuo kito dviejų savaičių intervalu. Ir dar aiškinamasi, ar apie visus panašius įtariamųjų jais nusikaltimus yra pranešta. Dar mažiausiai du tokie patys nusikaltimai įvykdyti ir prieš Vilniuje dirbančias Kaune apiplėštų ukrainiečių koleges. Visais atvejais naudotas brutalus smurtas arba grasinta peiliu.

Du iš trijų įtariamųjų šiais nusikaltimais buvo sulaikyti per Kauno policijos pareigūnų pasalą, surengtą praėjusią savaitę – antradienio vakare prie Garliavoje esančios picerijos. Jau kitą dieną po jų išpuolio vienos ukrainietės išsinuomotame bute R.Kalantos gatvėje. Po klientu apsimetusio plėšiko, atėjusio pas ją spalio 25-osios vakare, apie 19 val., su dar dviem sėbrais, panaudoto smurto ši Kauno viešnia neteko 900 eurų.

 

 

Anot teisėsaugininkų, šis atvejis buvo analogiškas spalio 11-osios išpuoliui, surengtam kitos ukrainietės išsinuomotame bute V.Krėvės prospekte. Įsibrovę tada apie 21.30 val. į jos namus, kurių duris svetingai atvėrė pati kliento laukusi laikinoji šio buto šeimininkė, jie elgėsi be jokių skrupulų. Reikalaujant pasakyti, kur laiko pinigus, ukrainietės galva trankyta į sieną, o jai praradus sąmonę, sulaukus, kol auka atsigaus, ši dar ir dusinta. Įsibrovėlių grobiu tada tapo 1220 eurų.

Kauno policijos nuotr.

Sulaikius du minėtus įtariamuosius, paaiškėjo, kad jie abu – iš Veiverių miestelio, esančio Prienų rajone. Tik jaunesnysis, kuriam 23-eji, teistas du kartus Lietuvoje ir kartą – Lenkijoje. O vyresnysis, kuriam 30 metų, teistas septynis kartus. Du iš jų – Vokietijoje: pagal vietinius įstatymus – už sukčiavimą, įskaitant apgaulę, bei vagystę, neteisėtai patekus į privačią valdą. O savo kriminalinę karjerą šis pastaruoju metu Kaune, Rokuose, gyvenęs, asmuo pradėjo Lietuvoje, dar būdamas nepilnamečiu. Tačiau tada šiam septyniolikmečiui bausmės už įvykdytą plėšimą pavyko išvengti.

Nepaisant to, kad vienas iš minėtų įtariamųjų savo kaltę pripažįsta iš dalies, o kitas nelinkęs bendrauti su pareigūnais, juos abu Kauno apylinkės teismas leido suimti dviem mėnesiams. Išvengti šios griežčiausios kardomosios priemonės nepadėjo nei bandymas prisidengti turimais vaikais, nei vykdoma individuali veikla – vienas iš įtariamųjų montuoja vienoje Kauno turgavietėje padangas.

Už ginkluotą apiplėšimą Baudžiamasis kodeksas grasina laisvės atėmimu iki septynerių metų.

Kaip jau rašyta, Kauno apylinkės teisme jau nagrinėjama viena panaši byla. Jos teisiamųjų suole atsidūrė vienos Kauno įmonės vilkiko vairuotojas, kaltinamas šių metų sausį viename Kalniečių gatvės daugiabutyje apiplėšęs laikinai jame apsistojusią Ukrainos pilietę. Tai įvyko jau kitą dieną po jos atvykimo į Lietuvą. O teisiamasis dėl šio išpuolio tądien buvo grįžęs iš komandiruotės užsienyje ir pakeliui į namus nusprendė pasinaudoti minėtos ukrainietės, siūliusios internete erotinį masažą, paslaugomis.

Ji teigė, kad grasinant šaunamuoju ginklu, iš jos tada buvo pagrobta 500 eurų. Apie šį išpuolį pranešė taksistas, į kurį tada pagalbos kreipėsi apiplėštoji, prašydama ją nuvežti į artimiausią policijos įstaigą. Įtariamasis tada buvo sulaikytas po savaitės. Tačiau rasti nukentėjusiosios minėto šaunamojo ginklo nepavyko. O pats įtariamasis, stojęs prieš teismą, pateikė kitokią įvykio versiją – kad tik apvogė šią ukrainietę, kai ji trumpam nuėjo į dušą. Esą prisiminęs, kad jo laukia namuose ir neatsilaikęs prieš neatsargiai padėtą pinigų krūvelę, kuri buvo gerokai mažesnė – tik 200 eurų. Jo auka tapusi ukrainietė savo skriaudiko teisme nedalyvauja. Teigia, kad neturi, už ką atskristi iš Ukrainos, į kurią grįžo po nesvetingo sutikimo Kaune. Tačiau ji prašo priteisti iš savo skriaudiko 10 tūkst. eurų moralinį atlygį.


Šiame straipsnyje: prostitucijaprostitutės iš Ukrainosplėšikaiplėšia prostitutessmurtasbrutalus smurtaspagalba moterims

NAUJAUSI KOMENTARAI

Tas pats

Tas pats  portretas
vyksta su visu tautybiu ir rasiu plastakemis. Tiesiog ukrainieciu tarp ju tiek,kad kitu ir nebepastebi niekas. Laikas jas legalizuoti - bent pavojus joms pacioms sumazetu.

Ernestas.

Ernestas. portretas
Melas. Lietuvos Respublikos karo kurstymas, propoganda. Kaunas, Gričiūpio sen., A. Baranausko gatvė, 12-54, prostitutė, Neringa. LR antieuropossąjungos atsišaukimų platinimas antieurosąjungosfikacija. Planas sumažinti išdavikų skaičių iki minimumo, pervedant juos į legalų biznį. Kurstyta Velnio išpažinimui tauta, žinotų ją gina, kas kovoja prieš Velniofikaciją, teisybės savivaliavimą ir visokias žmonėms nuoskriaudas prieš teisybę, kad nepalūžtų Velnio išpažintojai, kovoje su gėriu dėl laisvės ir joje rusentų nepriklausomybės ugnis. LR išdavikai savo Velnio išpažinimui ir beatodairiniu pasipriešinimu paprastai slepiamą esmę, išaiškinti okupavo melą ir tuo atėmė žmonių minties apgaulingam pavergimui. Lietuvos Respublikos Kauno vpk, Darius Žukauskas, Mindaugas Baršys. Gintautas Žaliagiris, Aloyzas Venckus. Valdas Adamkus, Andrius Kubilius. Všį Ernmar Respublika. 1.2 procento gyventojo paramos 2022 metų forma. Luminor LT294010051005573106. Direktorius, Ernestas Marcinkevičius.

123

123 portretas
Vargas per pi....es......
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių