Sprogimas Šilainiuose: šįkart nusikaltėlių, galimai ginkluotų petardomis, taikiniu tapo „VW Golf“

  • Teksto dydis:

Naktį į pirmadienį Kaune vėl užregistruotas mįslingas sprogimas. Jau trečias per mėnesį.

Nukentėjo keturi automobiliai

Tik šį kartą nukentėjo ne tik nusikaltėlių taikiniu tapęs „VW Golf“, stovėjęs Baltų prospekto daugiabučių kieme, bet ir trys jo savininko kaimynų automobiliai. T.y. nukentėjusiųjų per šį išpuolį – dvigubai daugiau, negu per du tokius pačius mįslingus sprogimus gruodžio mėnesį Panemunėje bei Garliavoje.

Kaip pranešama policijos suvestinėse, sekmadienį 23.16 val., nepažįstamas asmuo, išdaužęs Baltų prospekto daugiabučių kieme stovėjusio „VW Golf“ lango stiklą, į jo vidų įmetė sprogstamąjį užtaisą. „VW Golf“ apgadintas smarkiai. Šalia stovėję „Siat Leon“, „Audi A4“ ir dar vienas „VW Golf“ – mažiau.

 

 

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, išdužo pastarojo vairuotojo durų stiklas. O automobilį „Fiat“ ir „Audi“ apgadino bei subraižė į juos atsitrenkęs sprogdinamo „VW Golf“ priekinis stiklas.  

Eitvydo Kinaičio nuotr.

Ką vaikėsi policija?

Pasak vietinių gyventojų, sprogimas sudrebino kvartalą. Gyvenantieji įvykio centre, puolę iš karto prie langų, teigia matę ir galimą įtariamąjį ar įtariamuosius, paliekančius nusikaltimo vietą dviračiais.

Paskui ugniagesius į įvykio vietą atskubėjusios gausios policijos pajėgos ieškojo įtariamųjų aplinkiniuose kiemuose bei gatvėse. Tačiau šiandien ryte Kauno policija, pradėjusi dėl šio įvykio ikiteisminį tyrimą dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo visuotinai pavojingu būdu, dar teigė, kad įtariamieji nesulaikyti. Tebebuvo tikslinami ir nukentėjusiųjų patirti nuostoliai. Už tokį nusikaltimą gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų

„VW Golf“, į kurį taikėsi sprogdintojai, buvo išvežtas iš įvykio vietos dar tą pačią naktį. Pirminėmis joje dirbusių pareigūnų prielaidomis, į šį automobilį galimai buvo įmesta fabrikinės gamybos petarda. Tačiau tai dar turi patvirtinti arba paneigti ekspertai.

Pareigūnų komentarai – atsargūs

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovaujančio Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro, tiriamos įvairios šio išpuolio versijos. Ir kol kas jokių sąsajų tarp jo ir lapkričio 30-osios nakties įvykio Kuosų gatvėje, dėl kurio taip pat pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal tą patį Baudžiamojo kodekso straipsnį, neįžiūrima.

Kaip jau rašyta, tada sprogimas viename minėtos gatvės kieme nugriaudėjo apie 1.15 val. nakties. O ryte jame pastebėta įduba bei aprūkusi žolė ir, kaip tada teigta policijos suvestinėse, galimai savadarbio sprogmens likučiai. Nors šio įvykio vietoje dirbę pareigūnai taip pat buvo linkę apsistoti ties prielaida, kad ir į šio namo langą galėjo būti sviesta galinga petarda, kurios liekanos vėliau aptiktos ant žemės. Be to, paaiškėjo, kad atakuoto namo šeimininkas, pirminiais duomenimis, vadovauja skolų išieškojimo įmonei. Kol kas tiriant šį išpuolį ekspertų išvadų, patvirtinančių arba paneigiančių įvykio vietoje dirbusių pareigūnų prielaidą, dar nėra. Niekam dar nepareikšti ir įtarimai.

Šiemet neramiausia Šilainiuose

Dar vienas mįslingas sprogimas, apie kurį taip pat rašyta, buvo užregistruotas prieš Kalėdas Garliavoje. Gruodžio 20-osios ryte viename jos kieme, kaip tada teigta policijos suvestinėse, pastebėta, kad taip pat galimai sprogus petardai apgadintas „VW Golf“, registruotas vienos UAB vardu. Tik tada įvykio vietoje dirbę pareigūnai konstatavo, kad ji greičiausiai buvo padėta ant šio automobilio rato. Nors neatmetama ir prielaida, kad tai galėjo būti ne tyčinis nusikaltimas, o neatsargaus elgesio su petardomis pasekmė. Ekspertai dar nepateikė savo išvadų ir dėl šio įvykio. Niekam dėl jo nepareikšti ir įtarimai.

Remiantis Kauno policijos suvestinėmis, 2021-ųjų pradžia kol kas blogiausia Šilainių gyventojams. Per kelias pirmąsias jų dienas jau pradėti du ikiteisminiai tyrimai dėl tyčinio turto sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu šiame mikrorajone.

Nerami šilainiškiams buvo ir naktis iš penktadienio į šeštadienį. Tąnakt, apie 0.55 val., pranešta apie ne per toliausiai šios nakties sprogimo vietos esančioje Viduklės gatvėje degantį automobilį „VW Touran“. Jį gesinusių ugniagesių išvada – gaisrą sukėlė pašalinis ugnies šaltinis.   



NAUJAUSI KOMENTARAI

Blinda

Blinda portretas
Ant petardos juk neparasyta kad nemest i masina.todel kaltinkit kinieciu gamintojus kad apmokymu nepraveda ....

Da.

Da. portretas
Mafijozai gal su brangesnėm mašinom važinėja.

v

v portretas
nu va is kito kiemo gudrutis prisistate auto , zmogeliukui truko kantrybe
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių