Šokiruojantis elgesys: progimnazijos teritorijoje lakstė nuogas užsienietis

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Šilainių mikrorajone praeivių dėmesį traukė šokiruojantis vyro elgesys. Tado Ivanausko progimnazijos teritorijoje jis energingai lakstė visiškai nuogas.

Apie gruodžio 9-osios popietę Vėtrungės gatvėje žvilgsnius kausčiusį incidentą portalui kauno.diena.lt pranešė kauniečiai.

Pasak jų, vyras netoli minėtos ugdymo įstaigos bėgiojo Adomo kostiumu sukdamasis ratu, skleisdamas garsus bei demonstruodamas savo genitalijas ir, kaip teigė kauniečiai, priekabiavo prie vaikų.

Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovė Odeta Vaitkevičienė antradienio rytą portalo žurnalistams patvirtino, jog pranešimas apie pastarojo pobūdžio įvykį buvo gautas gruodžio 9 d. 14.14 val. Pareigūnai informuoti, jog Kaune, Vėtrungės gatvėje esančios T. Ivanausko progimnazijos ribose, bėgioja nuogas vyras.

„Pareigūnai į incidento vietą atvyko per tris minutes. Surado asmens rūbus, jį aprengė ir sulaikė. Kaip paaiškėjo, sulaikytasis – užsienio pilietis, gimęs 1990 metais. Alkotesteris parodė, jog vyras buvo blaivus. Tad pareigūnai nusprendė atlikti papildomą tyrimą dėl narkotinių medžiagų vartojimo“, – detalizavo ji.

Antradienio rytą susisiekus su T. Ivanausko progimnazijos direktoriumi Sigitu Alubausku, jis neslėpė girdėjęs apie įvykį ugdymo įstaigos teritorijoje, tačiau detaliau komentuoti nepanoro apsisprendimą grįsdamas tuo, jog jo vadovaujamoje ugdymo įstaigoje mokosi mažamečiai vaikai, o tema yra be galo jautri. Tačiau, paklaustas, ar minėto pobūdžio incidentas – vienetinis, direktorius tarstelėjo, jog anksčiau to niekada nėra buvę, bet niekas negali būti apsaugotas nuo tokių įvykių kaip pastarasis.

Progimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Indrė Kondrotienė BNS patvirtino, kad mokykla pirmadienį iškvietė policiją dėl nuogo vyro, vaikščiojusio šalia mokyklos. Anot jos, vyras fiziškai nekontaktavo su moksleiviais.

„Taip, įvykis buvo, mokyklos teritorijoje apsilankė suaugęs žmogus, pasiplaikstė lauke, buvo iškviesta policija – ir mes kvietėme iš mokyklos, ir, kaip įsivaizduoju, aplinkiniai žmonės, atvažiavo policija ir jį pasiėmė. Jis vaikščiojo nuogas, jokių fizinių kontaktų nebuvo“, – tvirtino pavaduotoja.

Kauno apygardos prokuratūros atstovė Izabelė Bočkienė BNS sakė, jog kadangi ikiteisminis tyrimas liečia mažamečius vaikus, apie jį prokurorai informacijos teikti nesutinka.

Prokuratūra taip pat atsisako patikslinti, ar atliekant tyrimą buvo nustatyti nukentėję nepilnamečiai asmenys.

Po įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl seksualinio prievartavimo. Už tai gresia laisvės atėmimas nuo trijų iki trylikos metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Užsigrūdinęs peniukšlis

Užsigrūdinęs peniukšlis portretas
Gal jis buvo su kažkuom susilažinęs? O gal šiaip nutarė pašokti striptizą ir tuo pademonstruoti savo nepagarbą Lietuvos žmonėms.

?

? portretas
o cia ne protestas pries stiklainiu statyma ir medziu kirtima buvo iskilaus kauno bienales menininko?

gerai

gerai portretas
GERAI , kad sulaikė tą iškrypėlį. Girdėjau , jog jis kartu su viena violetine atvyko iš JAV , kad ją palaikytų...
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių