Sprogmenų arsenalo išgarsintas Aleksoto upelis vėl priminė apie save

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienio pavakarę į Aleksotą, kuriame pastaruoju metu vyko jau kelios čia rastų Pirmojo bei Antrojo pasaulinių karų aviacinių bombų išvežimo operacijos, vėl skubėjo Kauno specialiosios tarnybos bei išminuotojai.

Apie 16.30 val. Kauno policija vėl įvedė planą „Skydas“, kuris šį kartą truko apie kelias valandas.

„Skydas“ įvestas, gavus naują pranešimą apie J.Bakanausko gatvės šlaito upelyje vėl aptiktas aviacines bombas, kurios, kaip įtariama, išlindo į paviršių po pastarosiomis dienomis per dalį Kauno nušniokštus liūčiai. Per paskutinę sprogmenų surinkimo šioje vietoje operaciją, apie kurią plačiai rašyta, šių radinių ten nebuvo. O jie, pasak naujas aviacines bombas aptikusio Kauno tvirtovės asociacijos valdybos pirmininko Roberto Juknevičiaus, buvo pastebėti vos už kelių metrų nuo jau aprašyto sprogmenų arsenalo, išvežto iš čia praėjusią savaitę.

Apie naujų bombų šiame upelyje radimo aplinkybes R.Juknevičius pasakojo su apmaudu. Jos aptiktos, pastebėjus, kad nuo šlaito atgal į apačią nuridentos apie 40 per ankstesnes talkas čia surinktų padangų. Nusileidus detaliau apžiūrėti, kaip įtariama, greičiausiai vietinių paauglių pramogos rezultato, ir pastebėtos dar dvi aviacinės bombos.

 

 

Ir vėl jas iškeliant buvo uždaryta J.Bakanausko gatvė. Tik šį kartą radiniai – 250 kilogramų padegamoji C250 aviacinė bomba ir 50 kilogramų aviacinė bomba SD50 išvežti sunaikinti į Kazlų Rūdos poligoną.

Abi jos, anot R.Juknevičiaus, – Antrojo pasaulinio karo. Viena iš realiausių prielaidų, kaip jos atsirado šiame šlaite kartu su kitomis Antrojo pasaulinio karo aviacinėmis bombomis, aptiktomis čia anksčiau, susijusi su ties šia vieta nuverstu traukinio ešelonu su sprogmenimis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
vaikystej zaisdavom tuose slaituose, tai bent 3 vietas zinojau kur daug ju yra. Ten dar daug metu jos lys is po zemes, jei niekas normaliai neieskos metalo ieskikliais. (didelis darbas, bet butinas)

Michailas

Michailas portretas
Jeigu gerai paieškotu su minu ieškikliu,ten ju aibės karo laikų sviediniu sovietmečiu iš šalimai esančio požeminio forto angaro išvažiuodavo traukinys,jis ten turėtu dar buti,gyliai požemy

Anonimas

Anonimas portretas
o ne laukti kol kas nors atsitiktinai suras
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių