Sukrečiantis nusikaltimas Romainiuose: kelio galas veda pas Agurkinius?

Pernykštės liepos žmogžudyste Romainiuose prie parduotuvės "Aibė" įtariamas Audrius Norkūnas šiuo metu teisiamas dėl kito nusikaltimo, kurio ikiteisminis tyrimas tada jau ėjo į pabaigą. Ir yra vedęs pasišalinti iš įvykio vietos jam padėjusią merginą.

Mergina įtarimų išvengė

Ikiteisminis tyrimas dėl Juozo Gineikos – drabužių kūrėjos Gabrielės Gineikaitės brolio – nužudymo vėlų pernykštės liepos 17-osios vakarą taip pat jau artėja prie pabaigos. Beliko sulaukti vienos ekspertizės atsakymo. Ne per seniausiai už grotų 36-erių sulaukęs A.Norkūnas tebėra vienintelis įtariamasis šioje byloje.

Kartu su juo tą vakarą buvusiai merginai, kuri, kaip įtariama, vairavo automobilį, kuriuo A.Norkūnas pasišalino iš nusikaltimo vietos, įtarimai dėl galimo nusikaltimo slėpimo nepareikšti, nes Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso straipsnyje, numatančiame už tai laisvės atėmimą iki dvejų metų, teigiama, kad už šį nusikaltimą neatsako nusikaltusio asmens artimi giminaičiai ir šeimos nariai. Tada, kai buvo nužudytas J.Gineika, minėta mergina buvo A.Norkūno sugyventinė. O vėliau – šį suėmus, teisėsaugininkų duomenimis, už jo ištekėjo.

Kaip jau rašyta, A.Norkūnas buvo sulaikytas nepraėjus nė dviem parom po žmogžudystės. Savo namuose Vilijampolėje ir, anot teisėsaugininkų, be visuomenės pagalbos, nors šios to buvo prašyta. Pareigūnai atskleidė, kad neveikė tada ir parduotuvės "Aibė", prie kurios viskas įvyko, vaizdo kameros. Tačiau šioje situacijoje išgelbėjo greta esančios odontologijos klinikos vaizdo kameros. Beje, šių įrašai netrukus pasirodė viešai.

Anot teisėsaugininkų, to, kas ten matosi, taip pat užtenka.

Būtinosios ginties šešėlis

Apie šį kruviną incidentą Romainių gatvėje Kauno policijai ir greitosios pagalbos medikams buvo pranešta apie 23 val.

Pirminiais duomenimis, tragedija pasibaigęs konfliktas kilo A.Norkūnui, kuris, kaip įtariama, buvo neblaivus, besišlapinant viešoje vietoje. Ir labiau su tuo susijęs ne velionis J.Gineika, o šio draugas. Teisėsaugininkai neslepia, kad teisinis A.Norkūno veiksmų įvertinimas balansuoja tarp tyčinio nužudymo ir būtinosios ginties.

Kaip jau rašyta, į Kauno apylinkės teismą, kurio prašyta leisti jį suimti, A.Norkūnas buvo atvežtas sutvarstytas dėl lūžusio raktikaulio ir praskeltu antakiu. Ir tai buvo traumos, patirtos įvykio metu, padariniai. A.Norkūnas pareigūnams teigė griebęsis peilio iš skausmo, kai, pirminiais duomenimis, jam buvo užšokta ant nugaros. Tačiau, panašu, kad tai padariusysis spėjo pabėgti. O šio draugui peiliu buvo pataikyta į koją ir galimai į širdies plotą.

Greitosios medikai aptiko J.Gineiką jau be sąmonės. Dėl nukraujavimo jis jau buvo ištiktas gilaus šoko. Tačiau dar bandytas bergždžiai apie pusvalandį gaivinti.

Beje, nužudymo įrankis nerastas iki šiol.

Šią bylą planuojama perduoti teismui dar šį pavasarį. A.Norkūnui, kurio suėmimas maksimaliam trijų mėnesių terminui pratęstas jau du kartus, gresia laisvės atėmimas nuo septynerių iki penkiolikos metų.

Biografija – iškalbinga

A.Norkūno biografijoje – jau dešimt teistumų. Aštuonis kartus jis teistas Lietuvoje – už vagystes, plėšimus, viešosios tvarkos pažeidimus ir nesunkų sveikatos sutrikdymą. Likusius – Danijoje ir Nyderlanduose.

Tame pačiame Kauno apygardos teisme, kuriam planuojama perduoti J.Gineikos nužudymo bylą, jau pusmetį įstrigusi kita A.Norkūno byla, perduota jam už dviejų savaičių po žmogžudystės Romainiuose. Šioje byloje A.Norkūnas su dar dviem bendrininkais, iš kurių vienas – Arūnas Našatopovas, priskiriamas laisvėje likusiems garsiausiems Agurkinių veikėjams, kaltinamas didelės vertės turto prievartavimu iš vieno bendro pažįstamo užpraeitą vasarą, už ką gresia laisvės atėmimas nuo trejų iki dešimties metų. Šioje byloje A.Norkūnas taip pat iš pradžių buvo suimtas. Tačiau po kelių mėnesių paleistas į laisvę, skiriant švelnesnes kardomąsias priemones – periodinę registraciją policijoje ir rašytinį pasižadėjimą neišvykti iš gyvenamosios vietos.

A.Norkūnas kaltinamas iš pradžių reketavęs nukentėjusįjį dviese su A.Našatopovu, beje, jau teistu už panašų nusikaltimą – kartu su 2015-ųjų lapkritį nušautu buvusiu Agurkinių lyderio Sauliaus Velečkos apsaugininku Deimantu Bugavičiumi. Tik tada tas pats Kauno apygardos teismas šią nusikalstamą veiką perkvalifikavo į savavaldžiavimą.

Klasikinis reketas

A.Našatopovas su A.Norkūnu kaltinami iš naujosios savo aukos prie vienos Kauno degalinės iš pradžių reikalavę 3 tūkst. eurų. Tačiau šis prie vieno prekybos centro tada jiems atnešė 1,6 tūkst. eurų.

Remiantis kaltinamuoju aktu, po mėnesio nukentėjusysis jau buvo reketuojamas prie Kauno kolegijos. Tada iš jo jau reikalauta 10 tūkst. eurų. Ir į kaltinamųjų turto prievartavimu nurodytą vietą prie parduotuvės jis tada atnešė tik 4 tūkst. eurų. Dėl ko po kelių dienų jau buvo A.Norkūno ir A.Našatopovo, pasitelkusių trečią bendrininką, nuvežtas į lombardą, kuriame priverstas užstatyti savo aukso dirbinius. Už juos gautus 580 eurų pasisavino reketininkai.

Po to jų auka buvo prievarta nuvežta į mišką, kur jai toliau grasinta. Šįkart – sužaloti kojas elektriniu grąžtu.

Galiausiai kaip užstato pareikalauta reketuojamojo automobilio. Tačiau, nuėjęs atnešti šio užvedimo blokavimą panaikinančio imobilizatoriaus, auka nebegrįžo. Ir netrukus kreipėsi pagalbos į policiją.

Teisiškai A.Norkūno veiksmai šioje byloje įvertinti kaip veikimas bendrininkų grupėje, naudojant fizinį ir psichologinį smurtą, neteisėtai atimant laisvę ir verčiant perduoti didelės vertės turtą – 13 tūkst. eurų.

Nors jau buvo šeši bandymai atversti šią bylą, iki šiol to nepavyko. Net tris kartus dėl teisiamuosius ginančių advokatų ligų.

Vieną posėdį teko atidėti nukentėjusiajam pareiškus kaltinamiesiems jo reketavimu ieškinį. Po ko šių advokatai paprašė teismo papildomo laiko su juo susipažinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vidmantas

Vidmantas  portretas
Pabegusiam bailiui skirti 2 metus nelaisves pataisos darbu kolonijoje. Padurusiam idijota uzsirovusi (Juoza asila berods?) siuo metu teisiamam pilieciui skirti 2 metus darbu statybose uz minimalia alga pilnu etatu ir vakare but namie + laikroduka ant kojos.

Hhhh

Hhhh portretas
Turetu but teisiamas ir uz smurta artimoj aplinkoi, bet ta durnele tyles, labai tikiuosi kad neisleis nes zmogus yra labai slykstus ir pavojingas.

Vvv

Vvv portretas
Tikras Gaydys,kad tu suputum isgama
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių