Švedui – įtarimai dėl prievartos prieš sugyventinę kazachstanietę

  • Teksto dydis:

Kauno apylinkės prokuratūra trečiadienį pranešė atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl galimos psichologinės, fizinės ir seksualinės prievartos prieš Kazachstano pilietę.

Ji, bylos duomenimis, kovą pristatyta į vieną Kauno ligoninę.

Mergina teigė maždaug nuo vasario patyrusi ilgalaikę psichologinę, fizinę bei seksualinę prievartą.

Kazachstanietė Lietuvoje gyveno su Švedijos pilietybę turinčiu vyru, o neapsikentusi jo smurto pabėgo į viešbutį.

„Iš ten ji paskambino mamai ir papasakojo apie situaciją, kurioje atsidūrė. Supratusi, kad dukrai reikia skubios specialistų pagalbos, motina į jos buvimo vietą iškvietė greitosios pagalbos medikus“, – rašoma pranešime.

Kai mergina buvo pristatyta į ligoninę, apie įvykį ir merginos būseną medikai pranešė policijos pareigūnams.

Kazachstano pilietei pagalbą suteikė ne tik operatyviai sureagavę policijos pareigūnai, bet ir Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centras, kuris pasirūpino merginos psichologine būsena.

„Labai svarbu kalbėti apie tokius atvejus, kad nukentėjusiųjų nuo įvairių prievartos formų būtų kuo mažiau. Kiekvienas turime išmokti pamatyti ir pajausti panašius atvejus, kad galėtume apsaugoti šalia esantį, kuris galbūt kenčia“, – pranešime sakė Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius.

Atliekant ikiteisminį tyrimą, įtariamajam paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti iš šalies ir dokumentų paėmimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių