Tragiška 6-mečio žūtis: smūgio neišvengusiam jo dėdei galėjo sutrikti sveikata

  • Teksto dydis:

Portalui kauno.diena.lt pavyko išsiaiškinti daugiau tragedijos, nutikusios sekmadienį Jonavos rajone, per kurią žuvo iš lengvojo automobilio iškritęs mažametis, detalių. Šį „Volvo XC90“ vairavo 47-erių kaunietis, o jo keleiviais buvo jaunesniojo brolio šeima iš Jonavos, kurios šešiametis sūnus ir žuvo.

Kaip jau pranešta, tai įvyko apie 12.55 val. A6 kelyje, dar vadinamame Kaunas-Zarasai-Daugpilis arba Jonavos-Ukmergės keliu – ties Jonavos rajono Šilų seniūnijos Jadvygavos kaimu.

Ten esančioje kelio įkalnėje susidūrė į priešpriešinio eismo juostą išlėkęs link Kauno važiavęs minėtas „Volvo“ ir į kalną kilęs vilkikas „DAF“ su lenkiškais valstybiniais numeriais, kurį vairavo, greičiausiai, vienoje iš Lenkijos įmonių dirbantis taip pat 47-erių metų Baltarusijos pilietis.

 

 

Sprendžiant iš pasekmių, susidūrimo būta stipraus. Lengvasis automobilis po jo nulėkė į šalikelę ir apvirto. Ten pat atsidūrė ir vilkikas, kurio puspriekabė užtvėrė šį judrų kelią.

 

 

Kauno ugniagesių gelbėtojų, kurie kviesti į šios nelaimės vietą, duomenimis, anksčiau už juos čia suskubo kariškiai. Atvykus, jie jau teikė pirmąją pagalbą šio kraupaus susidūrimo dalyviams. Iš jų vaiko, iškritusio iš „Volvo“, gaivinimą perėmė ugniagesiai gelbėtojai, kuriuos vėliau pakeitė greitosios pagalbos medikai.

Deja, visų jų pastangos, trukusios apie valandą, buvo bergždžios. 13.51 val. konstatuota šio berniuko, kuriam prieš kelis mėnesius buvo sukakę šešeri, mirtis.

Jo 1987 m. gimę tėvai dėl įvairių kūno sužalojimų buvo paguldyti į ligoninę. O „Volvo“ vairuotojas – žuvusio mažylio tėvo brolis po apklausos policijoje paleistas. Nustatyta, kad jis, kaip ir vilkiko vairuotojas, šios šiurpios kaktomušos metu buvo blaivus.

Pirminiais duomenimis, nė vienas iš jų nepatyrė ir jokių sužalojimų.

Feisbuko grupės „Kur stovi mentai?“ nuotr.

Kol kas realiausiomis versijomis, kodėl „Volvo“ galėjo išvažiuoti į priešpriešinio eismo juostą, laikomos dvi – arba netikėtos jo vairuotojo sveikatos problemos, arba užsnūdimas prie vairo. Apklausus vilkiko vairuotoją, šis teigė, kad įkalnėn važiavęs „Volvo“ staiga išlėkė į jo eismo juostą, likus vos 50 metrų iki susidūrimo. Jokios kliūties, kurią „Volvo“ vairuotojui būtų reikėję apvažiuoti, nebuvo – nei kito automobilio, nei gyvūno.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisyklių pažeidimo, pasibaigusio žmogaus žūtimi. Už tai Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą iki aštuonerių metų.


Šiame straipsnyje: tragiška avarijaavarija Jonavoježuvo berniukaskaktomušaavarija LT

NAUJAUSI KOMENTARAI

OP

OP portretas
Gaila, pražudė sūnų broliui...

kaunietis

kaunietis portretas
na nepirksiu aš dabar jau tikrai dadu ledų ir KD nebeilgai skaitysiu, jei tai tęsis. Gal to ir siekiama?

Anonimas

Anonimas portretas
Greičiausiai užmigo už vairo.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių