Už sudaužyto BMW padegimą – į teisiamųjų suolą

Kaunietis bus teisiamas dėl kovą Kauno centre padegtos meninės instaliacijos-automobilio padegimo.

Kauno apygardos prokuratūros prokuroras baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui su kaltinamuoju aktu perdavė bylą, joje kaunietis M. B. kaltinamas dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo visuotinai pavojingu būdu, antradienį pranešė prokuratūra.

Incidentas įvyko kovo 15 dieną apie 4 valandą ryto Kauno centre, A. Mickevičiaus gatvėje, netoli Kauno tardymo izoliatoriaus. Prie meninės instaliacijos-automobilio su specialiu apšvietimu, dviračiu atvykęs vyras apšvietimą atjungė, o į automobilį pripylė degaus skysčio. Kai automobilis užsiliepsnojo, vyras sėdo ant dviračio ir nuvažiavo.

Policijos pareigūnams apžiūrint nusikaltimo vietą, prie jų pristatė vyras. Jis atitiko asmens, galimai įvykdžiusio nusikalstamą veiką ir užfiksuoto vaizdo stebėjimo kameromis, požymius. Jo kuprinėje policijos pareigūnai taip pat rado ir pagrindinį nusikaltimo įrankį – butelį, iš kurio sklido benzino kvapas. Turimais duomenimis, šis asmuo jau buvo žinomas teisėsaugai dėl panašaus įvykdyto nusikaltimo su ugnimi.

E. Ovčarenko/BNS nuotr.

Po šio galimo tyčinio padegimo M. B. buvo sulaikytas ir uždarytas į laikinojo sulaikymo kamerą. Ten jis taip pat sunaikino svetimą turtą – sudaužė vaizdo stebėjimo kamerą. Dėl šių abiejų nusikalstamų veikų M. B. pareikšti kaltinimai pagal Baudžiamojo kodekso 187 straipsnio 1 bei 2 dalis, numatančias atsakomybę už svetimo turto sunaikinimą.

Byla perduota nagrinėti Kauno apylinkės teismo Kauno rūmams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

krv a

krv a portretas
kai padegt....tai norinciu degt ner....a ka pasisildyt nemokamai tai puse kvartalo suvaziuoja.... a jeigu rimtai - tai patys matet ka anas nesveikai spragylu prasosi.... uz padegima.... uz kamera.... nuvezi prie upelio isegi i kula vezi i kupra irklu pamasazuoji....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių