Už žmogžudystę kalėjęs benamis bandė padegti Šančių seniūniją su visais jos darbuotojais

Antradienį, baigiantis darbo dienai, A.Juozapavičiaus prospekte įsikūrusioje Šančių seniūnijoje du neblaivūs asmenys surengė neeilinį išpuolį. Reikalaudami, kad jiems nedelsiant būtų suteiktas socialinis būstas, jie padegė savo rūbus ir grasino tą patį padaryti su pastate buvusiais asmenimis.

Kai kas nutylėta

Kauno policija šiandien savo suvestinėse praneša, kad apie 16.20 val. į šios seniūnijos pastatą bandė patekti neblaivūs vyras ir moteris, kurie grasino panaudoti plastikinį butelį su degiu skysčiu. Tačiau darbuotojai uždarius pastato duris, apsipylė minėto butelio turiniu savo rūbus ir vienas kitą padegė.

Pranešimas baigiamas tuo, kad įvykio metu nė vienas iš jų nenukentėjo – apdegė tik rūbai. Kauno ugniagesiai gelbėtojai savo suvestinėse informuoja, kad gavę 16.30 val. socialinės paramos skyriaus specialistės pranešimą, kad minėti asmenys šiuo metu stovi apdegusiais rūbais prie įėjimo į seniūniją ir toliau beldžiasi į jos duris, į įvykio vietą net nevyko.

Eitvydo Kinaičio nuotr.

Kauno policija praneša minėtą porą sulaikiusi. 50-metei moteriai nustatytas 1,97 prom. girtumas. 48-erių vyrui – 2,33 prom. Šis uždarytas į areštinę. Moteris po apklausos paleista. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl žmogaus terorizavimo grasinant padegti, už ką Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą iki ketverių metų.

Seniūnės komentaras

Šiandien ryte prie įėjimo į Šančių seniūniją, kaip ir Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius, įsikūrusią Kauno poliklinikos Šančių padalinio pastate, dar mėtėsi nuodėgulių skiautės.

Pati seniūnija šiuo metu dirba nuotoliniu būdu, tačiau jos patalpose Šančių bei Panemunės gyventojus aptarnauja Kauno savivaldybės Socialinės paramos skyriaus darbuotojai.

Šančių seniūnė Ingrida Kuktienė, pati nebuvusi įvykio vietoje – bendravusi tik su buvusiaisiais, portalui kauno.diena.lt teigė, kad vyriškis, plėšdamas duris, dėl savo girtumo išreikšti apsilankymo motyvo nesugebėjo. O moteris, stovėjusi tolėliau, grasino pasidegti. Tačiau tai padarė jie abu – galiausiai patekę į seniūnijos patalpas. Tuo metu, kai socialinės paramos darbuotoja nubėgo kviestis pagalbos į Viešosios tvarkos skyrių. Ir po to, pajutę, kad dega, patys išbėgę į lauką bei pradėję nusirenginėti ir plėšti nuo savęs rūbus.

Eitvydo Kinaičio nuotr.

Anot Šančių seniūnės, anksčiau šie asmenys, deklaravę savo gyvenamąją vietą prie Kauno miesto savivaldybės, nėra elgęsi agresyviai. O su tokiu agresyvumu, kokį jie pademonstravo tą antradienio popietę, nei jai, nei jos kolegoms dar nėra tekę susidurti.

Susideginsime patys ir sudeginsime jus visus!

Per plauką nuo tragedijos

Tačiau, pagal pirminę informaciją, kurią pavyko išsiaiškinti į įvykio vietą atskubėjusiai policijai, šios neblaivios poros tikslu buvo reikalavimas, kad seniūnija jiems nedelsiant suteiktų socialinį būstą. Nes jie gyvena beveik gatvėje – pirminiais duomenimis, neapšildomame Vokiečių gatvės sandėliuke. O prasidėjo šalčiai ir pranešama, kad jie bus dar didesni.

Iš pradžių socialinės paramos darbuotojai, pamačius, kad ši pora neblaivi ir agresyviai nusiteikusi, pavyko jų neįsileisti vidun. Tačiau, padegę vienas kitą, jie vis tiek įsiveržė į seniūnijos patalpas, šaukdami: „Susideginsime patys ir sudeginsime jus visus!“. Bet socialinės paramos darbuotojai su pasitelkta pagalba pavyko išstumti juos laukan ir ir užsirakinti duris. Netrukus pasirodė ir policija.

Biografija  iškalbinga

Nustatyta, kad sulaikytieji – jau šešis kartus teistas S.M. ir jo sugyventinė R.Ž. Vienas iš nuo vaikystės vagiliaujančio S.M. teistumų yra už nužudymą kankinant ar kitaip itin žiauriai. Už tai Kauno apygardos teismas 2005-aisiais jį nuteisė dvylikos metų laisvės atėmimu.

Tačiau 2015-aisiais S.M. buvo išleistas į laisvę dviem metais anksčiau laiko. Bet 2017-aisiais vėl buvo įkalintas už eilinę vagystę pusantrų metų. Ir išleistas į laisvę tik 2019-ųjų gruodį.

S.M., kai jis išsiblaivys, ketinama pareikšti įtarimus dėl viešosios tvarkos pažeidimo bei žmogaus terorizavimo grasinant padegti. R.Ž., kurios taip dėl girtumo tą patį vakarą nebuvo galima apklausti, – tik dėl viešosios tvarkos pažeidimo.


Šiame straipsnyje: grasino padegtiincidentas Kaunepasidegėdegus skystisveržėsi į seniūnijąpagalbos telbenamiaisocialinis būstas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaimynai

Kaimynai portretas
Puikiai šituos tipus žinome ir pažįstame, jie tikrai nėra "vargšai", o - ABSOLIUTŪS DEGRADAI IR KANDYS, visą savo varganą gyvenimą tik REIKALAVO, o savo šaliai, kurioje iki šiol "gyvena", labiau pasakyčiau - egzistuoja, niekada NIEKO NEDAVĖ... Tokioje šalyje gyvename ir TOKIŲ, ypač Kauno Šančiuose yra daug...

na

na portretas
pašalpiniai įpratę nedirbti...kad jiems mokėetų ir maisto davinius gauti. Kada normaliom šeimom nesuteikiama jokia parama. Ar tai normalu? Varyt visus į darbus lai kasa sniegą, valo gatves, o paskui kažko reikalauja...nereik dalinti tokiems viską už dyką...todėl ir vyksta tokie dalykai..

To A:

To A: portretas
Valdininkų abejingumas? Ta prasme - kažkas kaltas, kad du degradai tokiais tapo tik dėl savo paties pasirinkimo? Su galva pačiam gerai viskas?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių