Skandalingasis Don Žuanas vėl teisiamas: šį kartą už naujas „verslo“ idėjas

  • Teksto dydis:

Prieš Kauno apygardos teismą vakar stojo ne tik savo vardą bei pavardę, bet ir profesiją bei „mylimąsias“, kurios po pažinties su juo galiausiai lieka prie suskilusios geldos, kaip chameleonas keičiantis pagarsėjęs sukčius. Šį kartą jis – neeilinėmis idėjomis tryškęs verslininkas Viktoras Vilkauskas.

O naująją šio 47-erių metų Don Žuano bylą teismui rengė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai, vadovaujami prokurorės Astos Chraminos.

V.Vilkauskas šioje didelio masto sukčiavimo byloje kaltinamas įvairiuose Lietuvos miestuose, dažniausiai – moterims, siūlęs užsiimti įvairiausiais verslais ir taip iš jų apgaulės būdu pasisavinęs dideles pinigų sumas.

Anot ikiteisminį tyrimą atlikusių pareigūnų, ši paini istorija prasidėjo dar 2015 m., kuomet jis įtikino vieną iš savo aukų tapti dalininke statant tariamą globos įstaigą. Tačiau tai buvo tik pramankšta. Vėliau šiai moteriai pasiūlyta investuoti į džiovintų vaisių verslą. Tačiau tam jau ankstesnių kelių šimtų eurų buvo per maža. Investicijos siekė jau kelis tūkstančius eurų.

Iš viso iš šios aukos sugebėta išvilioti daugiau kaip 30 tūkst. eurų.

Jos likimo draugei buvo pasiūlyta pirkti Švedijoje vištieną ir perparduoti ją brangiau Irane. Ir ši patikėjusi tokiais Don Žuano svaičiojimais prarado beveik 40 tūkstančių eurų. Be to, susigundė ir kita jo idėja – tapti neva Latvijoje steigiamo etnografinio žvejų kaimo dalininke. Ir investavo į tai dar didesnes pinigų sumas.

Remiantis kaltinamuoju aktu, į V.Vilkausko pinkles įkliuvo ir keletas vyrų, taip pat patikėjusių jo verslo idėjomis ar kitaip apkvailintų.

V.Vilkauskas buvo sulaikytas 2018-ųjų rugsėjį. Ir taip galimai užbėgta už akių jo planuotiems naujiems nusikaltimams, nes tada jis vos prieš savaitę pagal Darbo biržos siuntimą buvo įdarbintas Lietuvos samariečių draugijoje socialiniu darbuotoju. Neatmetama, kad puikią uoslę svetimiems pinigams, ką įrodė ankstesni jo teistumai, turintis V.Vilkauskas ir tada taikėsi slaugyti pasiturinčius senelius. Bet iš pradžių buvo pasiųstas dirbti su socialinės rizikos šeimomis.

Tačiau eiline jo auka, kaip tada teigė V.Vilkauską sulaikę pareigūnai, tapo 40-metė verslininkė, su kuria jis susipažino jau ne kartą išbandytu būdu – internete. Šį kartą – pažinčių portale draugai.lt. Ir po vos kelių pažinties dienų iš naujosios savo pažįstamos, anot šios, apgaule išviliojo 12 tūkst. eurų.

Nukentėjusioji tada policijai teigė, kad, įgavęs jos pasitikėjimą, internetinis draugas pasisiūlė padėti jai įsigyti verslui reikalingas patalpas. Esą žino tokias nebrangiai parduodamas iš varžytinių. Minėti 12 tūkst. eurų tebuvo avansas. Verslininkė suprato, kad yra apgauta tą pačią dieną. Jai kreipusis į policiją, įtariamasis buvo sulaikytas jau kitos dienos pavakarę.

Šiai savo aukai V.Vilkauskas tada prisistatė vienos užsienio kovos su kontrabanda tarnybos darbuotoju. Ir net rodė savo nuotrauką su kažkokia, anot apgautosios, svetimos valstybės uniforma.

Ankstesnėms savo aukoms jau šešis kartus už įvairias machinacijas teistas V.Vilkauskas, tiesa, tada jo vardas buvo kitoks, yra prisistatęs ir JAV lietuviu, ir prekeiviu deimantais, ir teisininku. Dauguma jų taip pat susipažino su šiuo sukčiumi internete ir pametusios dėl jo galvą skolindavo jam pinigų sumas esą naujo verslo pradėjimui. Viena iš jų net pardavė dėl to tėvų namą ir nunešė su juo pareiškimus tuoktis. Tačiau jaunikis į vestuves neatvyko ir pradėjo slapstytis.

Gana impozantiškos išvaizdos V.Vilkauskas yra studijavęs Policijos akademijoje bei tarp ankstesnių savo teistumų baigęs Lietuvos sporto universitete edukologijos bakalauro studijas, Šiaulių universitete studijavęs Socialinės globos ir negalios skyriuje, o tarptautiniame Ukrainos universitete įgijęs socialinio darbo magistro laipsnį.

Kauno apygardos teismui perduotoje naujojoje V.Vilkausko byloje jis kaltinamas ne tik sukčiavimu, bet ir plėšimu, už ką jam gresia laisvės atėmimas iki dešimties metų. Ir laukia nuosprendžio suimtas.

Pirmasis šios bylos posėdis vakar neįvyko dėl vienos iš nukentėjusiųjų advokatės užimtumo. Kitas posėdis suplanuotas po mėnesio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gyvulys

Gyvulys portretas
Iš jo Don'žuanas.kaip iš mano by.......io malataboicas!

Karma

Karma portretas
Pries20metu jis labiausiai bijodavo zurnalistu. Lakstydavo i kauno diena... Verkdamas, kad neparasytu.... Che che... Sadauskas tau jau nepades...

NORI PASVEIKINTI SUKURUS KALEDU STEBUKLA IR NEREIKIA TRAMD

NORI PASVEIKINTI  SUKURUS KALEDU STEBUKLA  IR NEREIKIA TRAMD portretas
LIEZUVIS YRA KAIP LIEZUVIS VERTAS DEMESIO
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių