Žaliakalnio detektyvas: už pasikėsinimą nužudyti teista nuomininkė prisiminė jaunystę

  • Teksto dydis:

Naktį iš antradienio į trečiadienį viename Utenos gatvės dviaukštyje, kuriame įsikūrusi ir odontologijos klinika, pabuvojo beveik visos Kauno specialiosios tarnybos. O policijai čia teko skubėti net du kartus.

Apie tai, kad vienam šio namo gyventojui reikia greitosios medikų pagalbos buvo pranešta apie 21 val.

Tiesa, iš pradžių bandyta teigti – esą jis buvo sužalotas peiliu gatvėje, tačiau sugebėjo pasiekti namus ir čia susmuko.

Pirminiais duomenimis, tokia buvo greitosios medikus savo sugyventiniui kvietusios 45-erių metų moters, prieš gerą dešimtmetį, kai dar gyveno Širvintose, jau teistos už pasikėsinimą nužudyti, versija.

Ši moteris pastaruoju metu gyveno su minėtu savo 56-erių metų draugu šio namo antrajame aukšte kaip nuomininkė. Ten esančio keturių kambarių buto savininkas, kuriam jau – 87-eri, jų turi net keturis. Sau jis pasilikęs tik vieną kambarį. O į kitus įleidęs nuomininkus. Visi jie turi skirtingas funkcijas, padedant jam tvarkytis buityje.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Minėti sugyventiniai padėjo senoliui tvarkyti namus. Tačiau, anot kaimynų, mėgdavo po to ir triukšmingas užstales.

Be jos sugyventiniai neapsiėjo ir antradienio vakare. O po kurio laiko kitas nuomininkas, atsakingas už buto savininko maitinimą, nešdamas jam pavalgyti tamsioje foje aptiko sukniubusį vieną iš triukšmadarių. Tačiau, iš pradžių to nesureikšmino. Ir tik grįžęs atgal – maždaug po 20 minučių nusprendė pasidomėti, kas nutiko gulinčiajam ant grindų. Šis sugargaliojo, kad yra padurtas.

Tačiau, aptikusiajam nelaimėlį besirengiant iškviesti greitąją, šios medikai, kuriems, kaip įtariama jau buvo paskambinusi sužalotojo sugyventinė, jau beldėsi į jų buto duris.

Nelaimėlis, kuriam konstatuotas vienas dūris nugaroje – vos per plauką nuo inkstų, buvo skubiai išvežtas į netoliese esančias Klinikas. Jis taip pat buvo linkęs pasakoti apie kažkokius neįtikėtinus savo nuotykius – esą ėjo, krito, pasidūrė. O į įvykio vietą atskubėję apie jį medikų informuoti policijos pareigūnai rado užrakintas sugyventinių kambario duris.

Įtariamoji savo gyvenimo draugo sužalojimu buvo sulaikyta tik už daugiau kaip penkių valandų ir su ugniagesių gelbėtojų pagalba. Šių policija tradiciškai šaukėsi, gavus apie pusę pirmos nakties iš Klinikų pranešimą apie iš ten pasišalinusį sužeistąjį.

Neatmetant, kad jis nebegrįš į vos už penkių kilometrų esantį nuomotą kambarį, kuriame, kaip įtariama, buvo sužalotas, jau galvota prašyti ir Utenos rajono, kuriame jis, pirminiais duomenimis, registruotas, policijos pagalbos.

Tačiau, laužtuvu ginkluotiems ugniagesiams gelbėtojams apie pusę trijų nakties išlaužus vis dar užrakintas sugyventinių kambario duris, jame aptiktas ir iš Klinikų pabėgęs sužeistasis, ir jo sužalojimu įtariama sugyventinė, ir kruvinas virtuvinis peilis, kaip įtariama, ir tapęs nusikaltimo įrankiu.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Įtariamajai šiuo išpuoliu buvo nustatytas 1,28 prom. girtumas. Pirminiais duomenimis, konstatuotos smurto žymės ir jos veide.

Nepaisant to, įtariamoji likusią nakties dalį jau praleido areštinėje. O šiandien planuojama ją apklausti, nes pradėtas ikiteisminis tyrimas – kol kas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Sužalotasis naktį vėl nuvežtas į Klinikas, iš kurių daugiau pranešimų apie jo pabėgimą policija negavo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Utena

Utena portretas
Ei, jūs rašytojai, ar patys suvokiate, ką prirašėte - tai Utenos gatvė, paskui Utenos rajonas ir kt. paistalai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių