„Kauno dienos“ studijoje – arkivyskupas K. Kėvalas: turėtume tapti dovana vieni kitiems

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi Kauno arkivyskupas metropolitas Kęstutis Kėvalas.

Didžiųjų metų švenčių išvakarėse „Kauno dienos“ studijoje apsilankė K. Kėvalas. „Pirkdamas materialią dovaną, aš galvoju apie kitą žmogų, kas jį atspindi. Ir ta dovana labai gražu, tačiau ja negali baigtis mano santykis su kitu žmogumi. Iš tikrųjų aš tik „atrakinu“ tą santykį, žmogus sušyla ir tuomet mes jau pradedame kalbėtis, kaip mums sekasi“, – K.Kėvalas atskleidžia tikrąją kalėdinių dovanų prasmę.

Pokalbyje prisiminsime ir senųjų tradicijų ištakas, pavyzdžiui, kalėdinės eglutės puošimą. Mūsų protėviai medelio nekirsdavo, o miške ant šakų pakabindavo morkų, obuolių ir kitų vaisių ar daržovių, kad žvėreliai turėtų ką ėsti. Taip būdavo įtvirtinama mus supančio pasaulio bendrystė.

„Pavyzdžiui, maistas, tęsia mintį arkivyskupas metropolitas. – Jeigu jo nepersivalgai, jis turi skonį. Tas pats ir santykiuose: jeigu nepersūdau, susilaikau nuo blogio, tai atneša daug daugiau džiaugsmo, negu aš staiga viską pasakysiu, viską išklosiu ir liks širdyje tuštuma“, – susilaikymo svarbą paaiškina dvasininkas. K.Kėvalas, apžvelgdamas praeinančius metus, taip pat nuoširdžiai pasidžiaugė Lietuvos parama Ukrainai.

„Tokiam mažam kraštui, kaip Lietuva, vienybė yra nacionalinio saugumo klausimas“, – įsitikinęs Kauno arkivyskupas metropolitas.

Kviečiame žiūrėti visą pokalbį „Kauno dienos“ studijoje.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zosė

Zosė portretas
Kurtinaičio interviu labiau patiko, bet kiekvienas renkasi pats ką jam klausyti ir žiūrėti, o jie pašventintieji, jiems visi rankas bučiuoja ...tik negali opapapa oficialiai padaryti...blogai jiems...

vyskupai ir kunigai neturi stuburo

vyskupai ir kunigai neturi stuburo portretas
pataikauja valdziai,prisiminkite krize konservu valdymo metu pensininkams karpe pensijas,nei vienas vyskupas neuzstojo silpniausiu ir nepasake nedarykite to.Veidmainiu pataikunu saika.

Vyskupai ir kunigai,kurie agituoja per rinkimus

Vyskupai ir kunigai,kurie agituoja per rinkimus portretas
balsuoti uz konservus"daro dovana' Lietuviams jau32 metai.Vyskupai ir kunigai ,kurie per rinkimus daro agitacija is sakyklu nurodydami uz ka balsuoti turi prisiimti asmenine atsakomybe.Tik tokiu agitatoriu deka gyvenimas tampa sunkus,zmones emigruoja.Konservu deka ir kunigu agitatoriu deka tapome bananu respublika.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių