„Kauno dienos“ studijoje – diskusija su M. Štelemėku apie alkoholio ribojimus

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Sveikatos tyrimų instituto vadovas, dr. Mindaugas Štelemėkas.

Šią savaitę Seimo komitetuose diskutuota apie Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimus. Siūlymų yra įvairių: nuo griežtinimų, kad alkoholiu būtų prekiaujama tik nuo 12-os valandos, o sekmadieniais tokia prekyba apskritai būtų draudžiama, iki liberalizavimo, kuomet siūloma, kad asmenys nuo 18 metų galėtų įsigyti alkoholinius gėrimus, kuriuose tūrinė etilo alkoholio koncentracija neviršija 15 proc., o alkoholio gamintojai ir prekybininkai galėtų teikti informaciją socialinių tinklų paskyrose.

Ko verti šie siūlymai moksliniu požiūriu, ar iš tiesų esame daugiausiai Europoje gerianti tauta ir kokius rezultatus davė ankstesni alkoholio ribojimai, pokalbis „Kauno dienos“ studijoje su M. Štelemėku.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

kas ji toks

kas ji toks portretas
tas pashlemekas

antanas

antanas portretas
Ar paskaiciavo kas, kiek Veryga ir Karbauskis ,drausdami jaunimui alkoholi ir ribodami prekybos laika, papildomai priaugino narkomanu,nes jaunimui del drasos kazko tai reika ir tuomet jie vartoja tai ka gauna.

Kas nori tas randa kur prisigerti. Ribojimai ne išeitis.

Kas nori tas randa kur prisigerti. Ribojimai ne išeitis. portretas
Duomenis visuomet galima teikti kokius tik norima .Tai priklauso nuo politinės situacijos .Man yra keista kai prekyba yra ribojama ,nors prekybos centrų darbo laikas yra įvairus .Turėtų prekiauti visomis esamomis prekėmis jų darbo laiku, kam šie eksperimentai ir ginčai dėl gėrimų.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių