„Kauno dienos“ studijoje – unikalios mokyklos įkūrėjas V. Orlovas

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi „Karo paveldo centro“ įkūrėjas Vladimiras Orlovas.

2009 metais su bendraminčiais įkūręs viešąją įstaigą „Karo paveldo centras“, kuri valdo Kauno tvirtovės VII fortą, V. Orlovas vargu ar pats įsivaizdavo, į kokią edukacinę veiklą išaugs šis projektas.

Pradėję nuo forto, esančio netoli LSMU Klinikų, tvarkymo darbų, entuziastai ilgainiui išleido jo istoriją pasakojančias knygas ir įrengė muziejų. O nuo 2015-ų metų VII forte veikia Neformaliojo vaikų švietimo daugiafunkcis centras, kurį pats V.Orlovas vadina paprastai: mokykla.

Dabar čia gamtos mokslų paslaptis moderniose laboratorijose nagrinėja apie 400-us vaikų. Durys į šią mokyklą atviros visiems mokyklinio amžiaus smalsiems vaikams, ypatingi gebėjimai moksle nėra būtini.

Toks centras – vienintelis Lietuvoje, tačiau pokalbį „Kauno dienos“ studijoje su V. Orlovu pradėsime nuo kuriozinės situacijos. Jam nežinant, ant buvusio šaudmenų sandėlio, kuriame sukrauti įvairūs buities rakandai, neseniai atsirado lentelė, skelbianti, kad čia yra... priedanga karo atvejui.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

G Keturakiui

G Keturakiui portretas
Taigi teisybe raso, pats maciau, buvau anuke atvedes i vasarines stovyklas: kanalizacija per pieva bega i lietaus drenaza, smarve neispasakyta, o vos uz keliu metru vaikai pietauja kaciu prikakotoje palapineje, nesuvartotas maistas ismestas po krumais puva salimais. Daugiau musu kojos ten nebus, dar kokia nors dezenterija uzsikres

G.Keturakis

G.Keturakis  portretas
langus "vėdina" ar patalpas?! Beje - "tas rusas" edukuoja lietuvių vaikus labiau nei lietuviškos mokyklos. 7tą fortą lankę mokiniai tęsia mokslus ne tik Lietuvos aukštosiose mokyklose bet ir vakarų universitetuose , laimi medalius ar pagyrimo raštus įvairiuose olimpiadose bei konkursuose (matematikos , fizikos , chemijos biologijos ir t.t.)!!! Kas liečia "fekalinius" reikalus - tai pradžioje gal reiktų savo aplinkinius kaimynus patikrinti kas buitines nuotekas paleidžia ne per skaitliuką o tiesiai į paviršinių vandenų drenažą, tik beieškodami neužklupkite savęs....

Šaunuolis

Šaunuolis  portretas
fainai tuoj mokykloje
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių