Ekonominė situacija Jungtinėje Karalystėje: COVID-19 poveikis, BREXIT eiga

  • Teksto dydis:

Liepos 8 d. vyko Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų organizuotas virtualus susitikimas su komercijos atašė Jungtinėje Karalystėje Mantu Zamžicku, kuris kalbėjo apie ekonominę situaciją, vyraujančias tendencijas ir atsiveriančias galimybes šioje vienoje didžiausių ir turtingiausių pasaulyje rinkų.

M. Zamžickas tikino, kad labai svarbu neišsigąsti vykstančio Brexit‘o ir nenusigręžti nuo Jungtinės Karalystės kaip vienos strateginių rinkų, kuri yra itin vartotojiška ir moki.

Komercijos atašė Jungtinėje Karalystėje pabrėžė kelias vyraujančias tendencijas:

Skaitmenizacija. Dar prieš pandemijos sukeltą krizę (2018 – 2019 m.) didelė dalis verslų jau buvo perėję iš fizinės, į elektroninę prekybą. 2020 m. stebimas dar didesnis fizinių parduotuvių persikėlimas į elektroninę erdvę. Prognozuojama, kad ši tendencija tęsis ir toliau ir kaip fizinės prekybos vietos išliks tik nišinės parduotuvės bei butikai.

Tvarumas. Nors Jungtinės Karalystės rinka yra vartotojiška (pvz. 4 pagal dydį pasaulyje avalynės ir aprangos rinka), tačiau vis daugiau dėmesio skiriama ekologijai ir tvarumui. Vartotojai yra linkę pirkti perdirbtus arba perdirbamus produktus ir net 43 % vartotojų yra pasiruošę už tai mokėti daugiau.

Daugiau įžvalgų ir visą renginio pranešimą galite rasti čia.


Šiame straipsnyje: Kauno PPA rūmai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių