Išrinktas Klaipėdos universiteto metų sportininkas

  • Teksto dydis:

2018 m. Klaipėdos universiteto (KU) geriausiu sportininku pripažintas Europos suaugusiųjų vicečempionas sunkiaatletis Žygimantas Stanulis. 25-erių metų, Bronislavo Vyšniausko auklėtinis geriausiojo titulą pelno jau antrą kartą. Prieš 5-ius metus, dėl sportinių pasiekimų, jis taip pat buvo pripažintas geriausiu.

„Turbūt ir vėl tapau geriausiu, nes daugiausiai pasiekiau už kitus. Pats šį sezoną vertinu neblogai, žinoma, galėjau ir geriau. Europos čempionate užėmiau antrą vietą, o pasaulio – nepasisekė, turėjau traumą.

Dabar pradėjau ruoštis Europos čempionatui, prasidėjo rėžimas, tai visas gyvenimas – treniruotės ir miegas. Viliuosi, kad nebus traumų besiruošiant, o vietos čempionate negaliu įvardinti. Visi varžovai stiprūs, tad tiesiog norėčiau, kad lydėtų sėkmė“, – po apdovanojimų sakė Ž. Stanulis.

Lapkričio 14 d. Klaipėdos universiteto Aula Magna salėje buvo apdovanotas ne tik šis sunkiaatletis, bet ir išrinktas geriausių sportininkų dešimtukas, pagerbti neolimpinių sporto šakų atstovai bei Klaipėdos universiteto garbę gynusios sporto komandos.

„Šiandien yra didelė šventė: mes visada metų pabaigoje, tradiciškai pagerbiame savo sporto žvaigždes. Norime padėkoti treneriams, kurie dirbo visus metus, kad mūsų sportininkai pasiektų aukštumas.

Labai džiugu, kad praėjusią savaitę, turėjome didelį įvykį: 3 mūsų sporto žvaigždės apsigynė magistrinius darbus. Tai dviratininkas Ramūnas Navardauskas, sunkiaatletis Aurimas Didžbalis ir krepšininkas Tomas Delininkaitis. Bakalauro darbą apgynė dviratininkas Gediminas Bagdonas.

Džiugu, kad šalį sportiniais pasiekimais garsinantys profesionalai, pasirinko studijas Klaipėdos universitete“, – sakė doc. dr. Genovaitė Avižonienė, KU sporto klubo pirmininkė.

Anot jos, parengti baigiamuosius darbus, atlikti mokslinį tyrimą ir jį apginti, sportininkams, kurie labai užimti, – didelis iššūkis.

„Pavyzdžiui Ramūnas Navardauskas nuolat dalyvauja daugiadienėse lenktynėse, treniruojasi užsienyje. Bet šie studentai išsiugdę sportinį charakterį demonstruoja jį ne tik sporte, bet ir moksle“, – kalbėjo doc. dr. G. Avižonienė.

Mokslus baigę sportininkai džiaugiasi baigtomis studijomis ir viliasi, kad įgytos specialybės pravers baigus sportinę karjerą.

„Negaliu sakyti, kad mokslus baigti sekėsi lengvai. Tekdavo juos pristabdyti ir vėl grįžti. Bet labai norėjau studijas pabaigti, o kai noras didelis, tai ir galimybių atsiranda. Užsispyrimas padeda. Žinojau, kad bus sunku, bet stengiausi ir įvykdžiau.

Mano įgyta specialybė – kūno kultūros pedagogika. Manau, kaip sportininkui, tai – dėkinga specialybė, galėsiu būti arti sporto, nuo jo nenutolti, būti savo vandenyse“, – teigė R. Navardauskas.

Tuo metu sunkiaatletis Aurimas Didžbalis tikino, kol kas neįsivaizduojantis savęs trenerio pozicijoje.

„Noriu  pasidžiaugti, kad užbaigiau magistro studijas. Tai buvo didžiulis tiek mano, tiek ir dėstytojo darbas.

Kol kas treniruoti kažką man būtų didelis iššūkis, manau, būtų sudėtinga tai pradėti daryti, nes iki šiol visada mane kažkas treniravo, be to, dar nežadu baigti savo, kaip sportininko, karjeros.

Šiuo metu mano tikslai kaip ir kiekvieno sportininko – populiarinti savo atstovaujamą sporto šaką, dalyvauti Europos ir pasaulio čempionatuose, prasibrauti tarp trijų stipriausiųjų ir atstovauti savo šalį“, – kalbėjo A. Didžbalis.

KU sporto klubo pirmininkė sakė, jog suformuoti geriausių sportininkų 10-ą nebuvo lengva. Esą per šiuos metus ne vienas pasiekė aukštų rezultatų.

„Kai reikėjo išrinkti 10 geriausiųjų – buvo sudėtinga, nes daug sportininkų pademonstravo puikius rezultatus. Tai ir boksininkė Austėja Aučiūtė, pasaulio studentų čempionate iškovojusi 5-ą vietą, taip pat ir Eventas Gužauskas, puikiai pasirodęs pilno kontakto karatė Europos suaugusiųjų čempionate. Sunkiaatletis Žygimantas Stanulis – Europos čempionate iškovojęs antrąją vietą. Lengvaatletė Monika Vaiciukevičiūtė pasaulio taurėje iškovojusi 6-ą vietą ir daug kitų puikių sportininkų turime Klaipėdoje“, – apibendrino doc. dr. G. Avižonienė.

Anot šventės organizatorių, geriausių KU sportininkų apdovanojimų tradicija tęsiasi tiek metų, kiek ir gyvuoja Universitetas.

Į 2018 m. KU geriausių sportininkų dešimtuką pateko: Europos karatė kiokušin čempionas Eventas Gužauskas; dviratininkas, įvairių tarptautinių turnyrų nugalėtojas ir prizininkas Ramūnas Navardauskas; pasaulio taurės ėjimo varžybų šeštos vietos laimėtoja Monika Vaiciukevičiūtė; Europos ir pasaulio studentų bokso čempionatų penktos vietos laimėtoja Austėja Aučiūtė; Europos ir pasaulio imtynių čempionato dalyvis Andrius Mažeika; sambo imtynių U-21 bronzos medalininkė Akvilė Titorenko; Europos sunkiosios atletikos U-23 čempionato aštuntos vietos laimėtojas Vincentas Skirka; SELL žaidynių nugalėtojas, Baltijos šalių čempionas, įvairių tarptautinių bėgimo varžybų nugalėtojas ir prizininkas Benediktas Mickus; Europos universitetų pirmenybių 7 vietos laimėtojai irkluotojai Tautvydas Vaitkūnas ir Dovydas Balsys.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos Universitetas 25

NAUJAUSI KOMENTARAI

Metandrostenalon

Metandrostenalon portretas
Rilý?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių