„Jauno teatro dienos“ – žavi pradžia

  • Teksto dydis:

Vakar Kultūros fabrike prasidėjo jaunus teatro profesionalus iš visos Lietuvos suburiantis festivalis „Jauno teatro dienos“. Renginių savaitės pradžią paskelbė jauniausieji dalyviai – Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) ir Klaipėdos universiteto Menų akademijos (KU MA)  studentai. Kultūros fabrike buvo parodyta šokio kompozicija „Tango“ ir muzikinį spektaklis „Koncertas“.

Astoras Piazzolla – Argentinos  tango kompozitorius. Jis laikomas tradicinės tango muzikos revoliucionieriumi, su tango sujungęs džiazo, klasikinės muzikos, elementus ir sukūręs taip vadinamą ,,naująjį tango”. Būtent pagal šio neeilinio kompozitoriaus muziką  Klaipėdos universiteto Meno akademijos Vaidybos studijų programos III kurso studentai (vad. V. Masalskis ir N. Sinkevičiūtė) pristatė savitą, energingą, kupiną aistros ir improvizacijos šokio kompoziciją ,,Tango”. Šis tango – apie įvairialypę meilę, pasireiškiančią vis kitomis formomis. Žiūrovui išlikti abejingui tampa beprotiškai sunku.

,,Koncertas” – taip vadinasi LMTA vaidybos studentų (vad. A. Latėnas ir V. Bareikis) kūrinys. Pradedant savo kūrybos dainomis ir baigiant daugybe skirtingų personažų bei įvairių atlikimo žanrų valdymu. Dabar jiems baigiant jau trečią kursą, pilną jų bagažą galima vadinti tv-koncertu, šou, arba tiesiog ,,Koncertu”, kuriame apstu visko -  ir nuoširdžios kūrybos, ir parodijos,  bet svarbiausia – šilumos ir prasmingo laiko.

Šiemet tęsiama kūrybinių mainų iniciatyva tarp Lietuvos muzikos ir teatro akademijos ir Klaipėdos universiteto Menų akademijos. Trečio kurso vaidybos studentai festivalio metu mokysis kino paslapčių su režisieriumi ir scenaristu Maratu Sargsyanu. Ankstesnėse Jauno teatro dienose buvo pristatomi trumpametražiai jaunųjų Lietuvos kino režisierių filmai, o šiemet toks kinas bus kuriamas paties festivalio metu. Filmų premjeros bus pristatytos kovo 16 d. 14 val. Kultūros fabriko kino salėje.


Šiame straipsnyje: JTD 2018

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių