Klaipėdos universiteto studentų rankinio komanda – geriausia

  • Teksto dydis:

Lietuvoje, krepšinio šalyje, kitos sporto šakos lyg ir nustumtos į periferiją. Rankinio klubo „Dragūnas“ pirmininkas ir treneris Artūras Juškėnas, Lietuvos universitetų rankinio čempionate atvedęs Klaipėdos universiteto (KU) studentų rankinio komandą į pergalę, su tuo nesutinka: „Tik jums atrodo, kad rankinis yra periferijoje, mes manome, kad ši sporto šaka turi didelį potencialą“.

KU studentų rankinio komandoje žaidžia keturiolika studentų, Klaipėdos universitete studijuojančių įvairias specialybes. „Keli studentai šiuo metu studijuoja užsienyje, todėl pergalę išplėšėme su dvylika Klaipėdos universiteto studentų. Visi jie studijuoja įvairias specialybes – nuo ekonomikos, sporto pedagogikos iki magistrantūros pakopos specialybių“, – pasakoja A. Juškėnas.

Lietuvos universitetų rankinio čempionatas vyksta kartą per metus. Klaipėdos universitetas šiame čempionate aukso medalius laimėjo jau antrą kartą. Trenerio teigimu, tai didelė ir reikšminga pergalė, nes KU komanda įveikė didžiausius savo konkurentus – Lietuvos edukologijos ir Lietuvos sporto universitetus: „Šie universitetai gerokai didesni ir turi gausesnes studentų komandas.“

A. Juškėno nuomone, rankinio sporto šaka galėtų būti tokia pat populiari, kaip ir krepšinis Lietuvoje, mat šiam sportui reikia tvirtų, masyvių vyrų. „Rankinio žaidime yra daug fizinio kontakto, būtinas geras kūno parengimas, reikia tvirtai stovėti ant žemės. Tokie sportininkai neabejotinai yra tvirti ne tik aikštelėje, bet ir gyvenime“, – pasakoja KU studentų rankinio treneris.

A. Juškėnas tvirtina, kad ši rankinio pergalė studentams naudinga ne tik dėl moralinio pasitenkinimo, bet ir dėl materialinio paskatinimo. „Klaipėdos universitetas atsidėkoja studentams, kurie parveža pergalę ir garsina universiteto vardą: sumažinamas mokestis už studijas“, – džiaugiasi rankinio klubo „Dragūnas“ treneris. A. Juškėnas tikisi, kad tai nebus paskutinė pergalė: „Klaipėdos universitetas uostamiesčiui reikalingas, tai traukos centras, kuriame jauni žmonės gali puikiai realizuotis.“


Šiame straipsnyje: Klaipėdos Universitetas 25

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių