Pirmą kartą afrikinis kiaulių maras nustatytas laukinėje Graikijos gamtoje

  • Teksto dydis:

Šiais metais, sausio 20 ir  25 dienomis Graikijoje, Serres regioniniame vienete, afrikinis kiaulių maras buvo nustatytas dviem šernų gaišenoms. Dėl šio naujo protrūkio Europos Komisija skubiai suorganizavo ekspertinę misiją Graikijoje, kuri vyko vasario 6 – 9 dienomis. Šioje ekspertinėje misijoje dalyvavo ir Valstybinės veterinarijos tarnybos (toliau – VMVT) direktoriaus pavaduotojas Paulius Bušauskas. Vizito tikslas buvo įvertinti Graikijos AKM situaciją ir pasidalinti patirtimi, pateikti rekomendacijas dėl tolimesnių veiksmų taikymo siekiant valdyti ligą. 

Vizito metu buvo organizuoti susitikimai su medžiotojus vienijančiomis organizacijomis, atsakingais centrinių ir regioninių tarnybų asmenimis. Taip pat aplankytos vietos, kur nustatyti teigiami atvejai šernų populiacijoje. Vizito metu buvo aplankyti ir kiaulininkystės ūkiai, bendrauta su laikytojais, akcentuotos biologinio saugumo priemonės.  

 

 Kadangi liga cirkuliuoja laukinėje gamtoje, labai didelis dėmesys turi būti skiriamas biologinio saugumo priemonių įgyvendinimui kiaulininkystės ūkiuose, tam, kad liga iš laukinės faunos nepatektų į kiaulių ūkius ir būtų išvengta nuostolių.

Nuotraukoje ženklas graikų kalba, reiškiantis, kad teritorijoje nustatytas AKM 


Šiame straipsnyje: VMVT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių