Pirmojo nuotolinio penktadienio kontaktų ryto įspūdžiai

  • Teksto dydis:

Dirbant karantino sąlygomis, rūmų veiklos taip pat prisitaiko ir keliasi į internetinę erdvę. Technologijų pagalba persikėlė ir Penktadienio kontaktų rytas. Net 35 rūmų nariai mėgavosi puikia penktadienio pradžia. Nors negalime pasiūlyti Jums kavos, kviečiame prisijungti ir siūlome kai ką vertingesnio – unikalią galimybę pristatyti atstovaujamos įmonės tikslą, kuriamą produktą ar teikiamą paslaugą, išskirtinumą, susipažinti su kitais nariais ir jų veiklomis internetinėje erdvėje.

Pozityviai ir geranoriškai nusiteikę Rūmų nariai, pasiilgę bendravimo ir bendradarbiavimo aktyviai dalijosi patirtimis dirbant karantino sąlygomis, atskleidė įvykusius pokyčius versluose, bei pasidžiaugė atrastomis galimybėmis. Didžiuojamės, kad daugelis prisitaikė prie pokyčių, perkėlė veiklas į internetinę erdvę ar pradėjo gaminti ir teikti paslaugas, kurios itin reikalingos šiuo sudėtingu laikotarpiu.

Šiuo laikotarpiu darbo tikrai nestinga paslaugų ir konsultacijų srities atstovams. Nuotoliniame penktadienio kontaktų ryte dalyvavusios Eglė Makselytė iš VšĮ „Personalo praktikų paslaugos“ ir individualią veiklą vykdanti Deimantė Mitkuvienė, pasidžiaugė, kad darbo nestinga, nes verslui atsirado poreikis susitvarkyti dokumentaciją, procesus, mokytis kaip pasirengti ir suvaldyti rizikas. UAB „Tranzito paslaugų centras“ akcentavo, kad lig šiol daugelis verslų skubėjo parsigabenti krovinius, kol neuždarė sienų. Dabar šioje srityje jaučiasi sulėtėjimas, tiekimo grandinės sutriko. Tačiau Kinijos atsigavimas suteikia vilties, kad viskas greitai atsistatys ir veiklą bus galima vykdyti aktyviau. Draudimo sektoriaus atstovas – „Rzgroup“ draudimo brokeris (UADBB „Drautoda“) teigė, kad šiuo laikotarpiu ypač reikšmingu tampa vadovų ir vadovaujančių asmenų civilinės atsakomybės draudimas.

Darbo netrūksta ir vertėjams. Vertimų paslaugas teikiančios įmonės (UAB „Bella Verba“ ir MB „Transercomas“) ėmė versti medicininius tekstus ir mato verslo pasirengimą plėsti eksporto rinkas. Šioje srityje pastebimas techninių vertimų užsakymų pagausėjimas. Internetinės reklamos atstovė iš UAB „SEOvoras“ pabrėžė, kad dėl karantino padaugėjo užsakymų, nes verslas keliasi į internetinę erdvę. Visi kurie galėjo, kaip ir rūmų narys IĮ „Gerautus“, prisitaikė ir teikia paslaugas minimaliai kontaktuodami su klientais. Eugenijos Galkauskienės įmonė „Eustlija” siuva rūbus. Karantino sąlygos įmonę privertė persiorientuoti. Apie naują veiklą – kaukių, kombinezonų ir chalatų siuvimą kontaktų ryto dalyviams pristatė įmonės savininkė. O saugos paslaugų įmonės UAB „ES Security“ vadovas Edvinas Rajuncas papasakojo apie padidėjusį saugos paslaugų poreikį ir tikisi verslo augimo galimybių.

Rūmų narys UAB „Rikonetas“ teikiantis biuro technikos ir priežiūros paslaugas pastebėjo, kad verslas vis daugiau dėmesio skiria optimizavimui, todėl itin palankus metas technikos atnaujinimui. Šiuo metu tiekėjai siūlo patrauklias kainas.  UAB „Vestekspress“ atstovas taip pat sugalvojo kaip tęsti veiklą. Organizuoja internetinį seminarą, kuriame dalyvauti pakvietė ir Rūmų narius. Internetinis seminaras skirtas komandiruočių valdymo sistemos pristatymui. Įmonė taip pat teikia konsultacijas ir kviečia kreiptis eksportuojančias įmones, kurios pasibaigus krizės laikotarpiui, norės atnaujinti keliones ir norėdami atsigriebti už prarastą laiką, tikėtina, tai darys kelis kartus aktyviau.

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Vilkaviškio atstovybės vadovas, UAB „Vilkauja” direktorius Linas Dubickas pirmą kartą dalyvavo kontaktų ryte, nes iš Vilkaviškio atvykti ir susitikti gyvai vis nerasdavo laiko. Nuotolinis penktadienio kontaktų rytas buvo naudingas. Norint išlikti, verslui reikės optimizuoti kaštus ir naudoti naujus verslo valdymo įrankius, todėl naudingus rūmų narių pasiūlymus jis išgirdo pačiu laiku.

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai, kartu su rūmų bendruomene džiaugiasi galimybe bendrauti ir išlaikyti ryšį. Vis dar mezgame kontaktus, džiaugiamės vieni kitų sėkmės istorijomis, ieškome ir randame verslo partnerių. Nuotoliniame penktadienio kontaktų ryte visi dalyvavome pirmą kartą. Tikime, kad šis penktadienis taps nuolatiniu, kol sąlygos neleidžia bendrauti kitaip. Mes kviečiame bendrauti. Naudokitės „Narys – nariui“ konsultacijų programa, į daugybę Jums svarbių ir aktualių klausimų atsakyti gali konsultuojantys rūmų nariai, o vis susitikti ir tobulėti galėsite rūmų organizuojamuose internetiniuose seminaruose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių