Rūmai pakvietė į atvirų durų dieną

  • Teksto dydis:

Spalio 18 d. Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai bendruomenės narius ir norinčius jais tapti pakvietė į atvirų durų dieną.

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų viceprezidentas Saulius Valunta, sveikindamas susirinkusią bendruomenę papasakojo rūmų kilmės istoriją, kuri siekia XVI amžių. 1599 m. Marselyje buvo įsteigti pirmieji prekybos rūmai. Steigiant juos, Prancūzijos karalius Henrikas IV nusakė svarbiausią jų funkciją: “Teikti rekomendacijas kaip atgaivinti ekonomiką”. Rekomendacijas verslo sąlygų gerinimui ir kartu valstybės gerovės kūrimui rūmai teikia iki šių dienų, todėl neabejotinai viena svarbiausių rūmų vykdomų veiklų yra atstovavimas. Jau nuo 1991 metų, kai Kaune buvo atkurti prieškario Lietuvoje veikę rūmai, ši organizacija tapo patikima verslo savivaldos institucija ir partneriu, padėjusiu pamatus solidarumo principu pagrįstiems verslo bendruomenės santykiams. Todėl viceprezidentas linkėjo rūmų nariams būti aktyviems ir reikliems, išsakyti savo problemas, teikti idėjas ir nuomones.

Rūmų generalinė direktorė Olga Grigienė pristatė rūmų veiklą ir pakvietė Verslo atstovavimo skyriaus vadovę Daivą Vyšniauskienę, Švietimo ir mokslo skyriaus asistentę Rositą Sangavičienę bei Kėdainių filialo direktorę Dainą Balasevičienę plačiau papasakoti apie verslo atstovavimą, Švietimo ir mokslo skyriaus veiklą, pameistrystę bei Kėdainių filialo sėkmės istoriją.

Verslo bendruomenės skyriaus vadovė Vera Mileikienė pakvietė Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų narius pasidalinti savo narystės istorijomis.

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų viceprezidentė, Kauno Finansininkų klubo vadovė, UAB „Aurita“ direktorė ir savininkė Vaida Butkuvienė, pasakodama apie tai, kas ją motyvuoja tiek daug laiko skirti rūmams akcentavo čia jaučiamą bendrystę. Kalbėdama apie vadovaujamo Kauno finansininkų klubo veiklas pasidžiaugė, kad klubas aktyviai dalyvauja tarptautinėje veikloje, bendradarbiaudamas su mokslo institucijomis, prisideda prie mokymų programų rengimo finansų specialistų ruošimui Lietuvoje ir tarptautiniu mastu. Kauno finansininkų klubas bendradarbiauja ir su valstybinėmis institucijomis, o į klubo narių formuojamą nuomonę atsižvelgiama Lietuvos mastu. Klubas 2020 metais švęs dešimties metų veiklos sukaktį, kurią ketinama paminėti organizuojant konferenciją finansų tema. Paklausta apie daugybę titulų rūmuose, viceprezidentė visų pirma akcentavo, kad tai ne tik malonus įvertinimas, bet ir įpareigojimas dar labiau augti ir dirbti.

UAB „Plastic formo“ yra rūmų narys nuo 1996 metų. Kalbinama įmonės direktorė Renata Skardžiūtė džiaugėsi, kad rūmai tapo atviri, siūlo daug verslui vertingų paslaugų, organizuoja aukšto lygio renginius, o kiekvienas narys čia jaučiasi bičiulių, bendraminčių rate – tai lemia tokią ilgametę narystę. Paklausta, kas motyvuoja aktyviai dalyvauti kiekvieną mėnesį organizuojamuose Rūmų bendruomenės klubo susitikimuose R. Skardžiūtė kalbėjo apie galimybę pamatyti įmonių veiklą iš vidaus – pažinti ir pamatyti procesus, diegiamas inovacijas.  Rūmų bendruomenės klubo susitikimuose nariai dalijasi gerąja patirtimi, todėl yra galimybė ją pritaikyti ir savo įmonės veikloje.

IĮ „Gerautus“ atstovas Edmundas Šimoniūtis yra itin aktyviai įsitraukęs į rūmų veiklas, nors įmonė nariu tapo visai neseniai – 2018 metais. E. Šimoniūtis dalyvauja konferencijose, forumuose, yra Verslo vadovų klubo narys bei dažnas penktadienio kontaktų ryto svečias. Dalindamasis savo narystės istorija jis akcentavo ne tik penktadienio kontaktų rytus, kurie yra puiki galimybė susitikti su verslininkais, keistis kontaktais bei nuolat sužinoti kažką naujo, nes susitikimai yra teminiai, bet ir narys – nariui programą, kurios pagalba įmonė viešinasi, plečia kontaktų tinklą, pristato savo paslaugas ir/ar produktus bendruomenei.

Tarptautinių ryšių ir protokolo skyriaus vadovė Agnė Jaraitė rūmų narius pakvietė pasidalinti tarptautine patirtimi su rūmais dalyvaujant B2B susitikimuose, verslo misijose bei parodose.

Andrius Vegys, įmonės AVINFI, teikiančios spaudos ant audinių paslaugas, savininkas ir vadovas papasakojo, kad Kauno prekybos pramonės ir amatų rūmus žino nuo seniai, nes prieš pradėdamas savo verslą dirbo tekstilės įmonėje, kuri taip pat buvo narys. Jis priklausė eksportuotojų klubui, dalyvaudavo seminaruose ir kitose veiklose. Steigdamas savo įmonę jau žinojo, kad taps Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų nariu ir tai 2018 metais sėkmingai padarė. A. Vegys pastebėjo, kad per rūmus gauna daug naudingos informacijos (verslo pasiūlymai, informacija apie parodas, kvietimai dalyvauti tarptautiniuose B2B renginiuose ir kt.). Rūmai taip pat suteikia galimybę dalyvauti seminaruose, specialistų klubų veiklose, tiksliniuose tekstilės sektoriaus renginiuose užsienyje. Po paskutiniojo tokio renginio vykusio Rygoje, AVINFI sudarė net 4 tarptautinės partnerystės sutartis. Atvirų durų dienos dalyviams AVINFI vadovas papasakojo ir apie spalio pradžioje vykusią verslo misiją Danijoje bei pasidalino nuomone kodėl jis yra užpildęs savo įmonės verslo partnerių paieškos anketą Enterprise Europe Network tinkle ir kodėl tai gali būti naudinga kitoms įmonėms.

Giedrė Veličkienė, mažosios bendrijos „Filmai ir kvapai“ direktorė, bendruomenės „Sąmoningos mamos“ viena iš įkūrėjų ir aromaterapinės linijos „Aromama“ kūrėja apie Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmus buvo girdėjusi, tačiau tiksliai nežinojo kokia yra jų veikla. Pernai dalyvavo rūmų organizuotame forume “Kaip lietuviškas prekės ženklas gali tapti pasauliniu”, o vėliau iš rūmų gavo kvietimą dalyvauti kosmetikos parodoje Dubajuje. Apie tai, kaip jiems sekėsi bendrame kosmetikos įmonių stende parodoje “Beauty World Middle East” Dubajuje balandžio mėnesį, MB „Filmai ir kvapai“ sukūrė filmuką. Giedrė Veličkienė pasidžiaugė rūmų pagalba parodoje, bei tuo, kad parodos dalyviams nereikėjo rūpintis jokiais organizaciniais klausimais. Be to dalyviai gavo dalinį finansavimą. Tęsdami bendrą darbą lapkričio mėn. „Aromama“ kartu su rūmais išvyksta į dar vieną parodą – Eco Life Scandinavia 2019.

Pasidžiaugę narių sėkmės istorijomis renginio dalyviai ne tik susipažino vieni su kitais, bet ir turėjo laiko pabendrauti, sužinoti apie rūmų bendruomenę bei verslumą. Siekiame, kad rūmų bendruomenė augtų ne tik savo narių skaičiumi, bet ir sėkminga jų verslų plėtra. Paskaitą, apie tai kaip žydai ugdo verslumą, kaip tinkama pasaulėžiūra padeda išugdyti gerus verslininkus ir kokie yra septyni žydų sėkmės principai, susirinkusiems skaitė rašytojas ir žurnalistas Giedrius Drukteinis. Vienas iš principų sako: „Pasirūpink savais ir jie pasirūpins Tavimi“, todėl visus, kurie dar nėra Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų bendruomenės dalimi, bet nori ja tapti, kviečiame prisijungti ir siekti spartesnio Jūsų ir Jūsų verslo augimo veikiant aktyvioje bendrystėje.


Šiame straipsnyje: PPA

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių