Sportas, pramoga ir smagus nuotykis – „LTeam Rogaining 2022“ kviečia pažinti kitokį Kauną

  • Teksto dydis:

Birželio 18 dieną Kaune vyks masinis, visą šeimą įtraukiantis, sportą ir sveiką gyvenseną propaguojantis renginys bei didžiausia sporto ir pramogų šventė – „Olimpinė diena 2022“. Įvairios rungtynės, turnyrai – vieni labiausiai laukiamų šventės elementų, tarp kurių – ir orientavimosi sporto varžybos „LTeam Rogaining 2022“.

Rogainingas – ne įprastos orientavimosi sporto varžybos, o įdomus nuotykis, komandinis sportas, kuriame naudodami žemėlapius du dalyviai turi aplankyti kuo daugiau vietų, jose atsižymėti ir taip rinkti taškus.

„Varžybų metu žmonės gali ir sportuoti, ir pramogauti. Olimpinėje dienoje bus organizuojamos 3 skirtingos grupės, priklausomai nuo pasirinkto laiko: tie, kas nori pramogauti, galės rinktis 1 valandos varžybas, siekiantys sportinių rezultatų – išbandyti 4 valandų trasą. „LTeam Rogaining 2022“ panašesnis ne į orientavimosi, o į multisporto varžybas, tai tiesiog nuotykis nuotykis“, – sako varžybų organizatorius Vilius Aleliūnas.

Registruotis į birželio 18-ąją vyksiančias varžybas galima pasirenkant 1, 2 arba 4 val. laiko limitą. Kuo ilgesnis limitas, tuo sudėtingesnis lygis. Trasą galima įveikti dviračiu, bėgte ar tiesiog pėstute, patiems pasirinkus kontrolinių punktų rinkimo tvarką per kontrolinį laiką.

V. Aleliūnas sako, kad rogainingas tinka absoliučiai visiems – nepriklausomai nuo amžiaus, lyties ar fizinio pajėgumo. „Įprastose bėgimo varžybose tenka varžytis, lenktyniauti su kitais, o rogaininge galima laimėti net nesant fiziškai stipriausiu ar greičiausiu. Kartais užtenka būti šiek tiek gudresniam, geriau susidėlioti maršrutą, greičiau įvykdyti užduotis, ir taip pranokti visus kitus“, – tikina pašnekovas.

„LTeam Rogaining 2022“ padeda stiprinti komandinę dvasią, todėl organizatoriai ragina registruotis ne tik draugus, bet ir kolegas – bendrų užduočių įveikimas žaidime padeda lengviau spręsti ir kasdienes užduotis darbe.

„Tie, kas varžysis dėl pergalės, turės pridėti ir greičio, ir pastangų, bet visi kiti gali tiesiog mėgautis ir atrasti gražiausias Kauno vietas“, – pabrėžė V. Aleliūnas.

Šiose varžybose tiek bėgikai, tiek dviratininkai gaus identiškus žemėlapius. Tai reiškia, kad visų dalyvių laukia tie patys kontroliniai punktai. Sudėtingiausia 4 val. limito trasa sukurta taip, kad dviratininkai spėtų surinkti visus punktus. Bėgikai galimai jų surinks mažiau, todėl laimės daugiausia taškų surinkusi komanda.

V. Aleliūno teigimu, Kaunas ir jo senamiestis yra ne tik labai gražūs, bet ir palankūs tokio tipo varžyboms. Organizuodamas varžybas, jis į pagalbą pasikvietė kolegas kauniečius, tarp kurių – ir vienas labiausiai tituluotų Lietuvos orientacininkų Jonas Vytautas Gvildys. Dėl to visi rogainingo dalyviai, net ir kauniečiai, tikrai galės pamatyti bei atrasti kažką naujo.

„Čia yra daug gražių objektų, daug vandens, daug istorijos. Su kauniečiais sugebėjome atrinkti gražiausias miesto vietas. Jonas Vytautas Gvildys atskleidė tas vietas, į kurias paprastai vaikštinėjant ar bėgiojant retas užklysta. Norime šio sporto žavesį perteikti kiekvienam žmogui“, – kalbėjo sportininkas.

Organizatoriai rekomenduoja dar iki Olimpinės dienos pasitreniruoti panašaus pobūdžio rungtyse – išbandyti kiekvieną savaitę didžiuosiuose miestuose rengiamas varžybas. „Kviečiame atidžiau pastudijuoti ir prieš tai vykusių varžybų žemėlapius, susipažinti su varžybų eiga – tai palengvins startą Olimpinėje dienoje. Birželio 18-osios varžybos bus ir pirmas Lietuvos rogainingo taurės etapas – kviečiame aktyviai dalyvauti, o rudeniop prisijungti ir į kitus Lietuvos taurės etapus“, – sako V.Aleliūnas.


Šiame straipsnyje: LTOK

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių