Susitikimas su lyderiais ir kandidatais į LR Seimo narius

  • Teksto dydis:

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų 2020 m. rugsėjo 21 d. organizavo  verslo atstovų ir politikų susitikimą. Susitikimą moderavo KTU finansų profesorius dr. Rytis Krušinskas.

Susitikime dalyvavo Darbo partijos, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos ir Liberalų sąjūdžio lyderiai ir kandidatai į LR Seimo narius:

    • Viktoras Uspaskich, Darbo partijos pirmininkas.

    • Vigilijus Jukna, Darbo partijos kandidatas į LR Seimo narius, pirmininko pirmasis pavaduotojas.

    • Jekaterina Rojaka, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatė į LR Seimo narius, Ekonomikos ir inovacijų viceministrė.

    • Audronė Jankuvienė, LR Seimo narė, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatė į LR Seimo narius.

    • Viktorija Čmilytė-Nielsen, LR Seimo narė, Liberalų sąjūdžio partijos pirmininkė, kandidatė į LR Seimo narius.

    • Simonas Kairys, Liberalų sąjūdžio kandidatas į LR Seimo narius, rinkimų programos koordinatorius.

    • Rimantas Mikaitis, Liberalų sąjūdžio kandidatas į LR Seimo narius. 

Verslininkai, Rūmų bendruomenės nariai su politikais diskutavo aktualiais verslui klausimais: dėl socialinių iniciatyvų įstatymo priėmimo, realių užimtumo skatinimo priemonių, eksporto strategijos ir finansinių paskatų, įmonių finansinio kapitalo pakankamumo, prekinio kredito, viešųjų pirkimų organizavimo ir vietos gamintojų palaikymo,  “žaliojo kurso” ir “žiedinės ekonomikos” priemonių įgyvendinimo, tarptautinių krovinių pervežimų ir mobilumo paketo įtakos vienam iš lyderiaujančių sektorių Lietuvoje, Konkurencijos tarnybos priimtų sprendimų dėl keleivinio transporto paslaugų teikimo, ypatingai dėl Covid-19 pandemijos nukentėjusio turizmo sektoriaus palaikymo ir turizmo tarnybos steigimo prie LR Vyriausybės, paskatų ne tik SVV, bet ir didelių įmonių plėtrai, aukštojo mokslo ir profesinio mokymo įstaigų tinklo optimizavimo, pramonės skaitmeninimo ir kvalifikacijos kėlimo.

Rūmų prezidentas Zigmantas Dargevičius akcentavo, kad labai svarbu tinkamai pasiruošti ateinantiems metams, kad šie susitikimai nebūtų tik kalbos: „Mes išgirdome politikų nuomonę įvairiais klausimais, svarbu, kad politikai išgirstų verslo nuomonę iš viso regiono įmonių, kad šie klausimai opūs ir svarbūs verslui. Rūmuose yra didžiulis ekspertinis potencialas – įvairių sričių verslai ir mokslo, studijų ir profesinio rengimo institucijos.  Nuoširdžiai dėkoju visiems, partijų vadovams ir kandidatams į LS Seimo narius, atvykusiems į susitikimą – tai didelė garbė mums ir tuo pačiu įpareigojimas atstovauti bendriesiems verslo interesams, o Jums – įsiklausyti ir priimti sprendimus“.

Susitikimo akimirkas rasite čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių