Vilkaviškio verslininkai žodį tesi – netrukus iškils modernus miesto laikrodis

  • Teksto dydis:

Vilkaviškyje, prie naujosios autobusų stoties, prasidėjo išskirtinės formos laikrodžio bokšto statyba. Verslo įmonių ir gyventojų lėšomis statomas laikrodis miestą papuoš dar šį rudenį.

Prasideda darbai

Nuo antradienio, 2021 09 21, prie Vilkaviškio autobusų stoties pradėjo dirbti statybininkai. Per porą mėnesių čia iškils modernus laikrodis, papuošiantis ne tik naujosios autobusų stoties kompleksą, bet ir tapsiantis viso miesto simboliu.

Marijampoliečių įmonė – UAB „Statybos ritmas“ – šiuo metu ruošia vietą statinio pamatams. Patį bokšto masyvą – stilizuotą medį – iš armuoto betono Kaune lieja ilgametę gelžbetonio gamybos patirtį turinti AB „Aksa“. Iš tokios pačios medžiagos bus pagamintas ir ciferblatas, kuris įsikomponuos į statinio masyvą. Laikrodį montuos kauniškė UAB „Time Group“. Laikrodis su apšviestomis rodyklėmis bus valdomas automatiškai, todėl jis visada rodys tikslų laiką.

Rajono verslo bendruomenės iniciatyva

Miesto laikrodis bus masyvus stilizuoto medžio formos 9 metrų aukščio bokštas, simbolizuosiantis gamtos ir modernaus miesto harmoniją. Jis yra architekto Gintaro Balčyčio suprojektuotos, o vėliau puikių įvertinimų už architektūrinį sprendimą sulaukusios autobusų stoties komplekso elementas. Tačiau pastatyti laikrodį kartu su stotimi tuo metu neužteko lėšų. Iškilo grėsmė, kad graži architekto idėja stotį papuošti originalios formos laikrodžiu ilgam, o gal net ir visam laikui gali nugulti stalčiuose. Tad iniciatyvos įgyvendinti šį puikų projekto autoriaus sumanymą, suburti rėmėjus ir surinkti reikalingas lėšas ėmėsi 7 rajono verslininkų, Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Vilkaviškio atstovybės narių, įkurtas Vilkaviškio miesto laikrodžio paramos fondas. Patys Rūmai tapo projekto partneriu ir rėmėju. Vos per keletą mėnesių fondui pavyko surinkti lėšas, suorganizuoti darbus bei surasti juos atliksiančias firmas. Laikrodį, kuris kainuos per 40 tūkst. eurų, planuojama baigti statyti pasitinkant verslo atstovų šventę – Verslo dieną – lapkričio mėnesį.

Pagarba rėmėjams

Nesitikėjome, kad į fondo kvietimą bendromis pastangomis pastatyti ir padovanoti Vilkaviškio miestui laikrodį taip geranoriškai atsilieps verslo įmonės, net pavieniai gyventojai ir politikai. Ypač maloniai nustebino ūkininkas iš Alksnėnų – Sigitas Žilinskas, laikrodžiui paskyręs 10 tūkstančių eurų ir tapęs vienu iš šio unikalaus projekto mecenatų. Tokia pat suma parėmė ir darbo saugos konsultacijas teikianti UAB „SDG“ iš Kauno. Organizacine veikla prie projekto prisideda ir rajono savivaldybė, kuriai priklausančioje žemėje ir atsiras ši mūsų miesto puošmena.

Priminsime, kad mecenatais tapo laikrodžio statybą parėmusieji 10 000 eurų, 3 000 eurų ir daugiau skyrusieji – pagrindiniais rėmėjais, o įmonės, paaukojusios 1000 eurų ir daugiau – rėmėjais. Taip pat į rėmėjų sąrašą pateko ir fiziniai asmenys, skyrusieji 500 eurų ir didesnes sumas. Visų jų vardai bus iškalti Rėmėjų garbės lentoje ant paties laikrodžio ir išliks miesto istorijoje.

Iškilmingas laikrodžio atidengimas numatomas Vilkaviškio Verslo forumo, kasmet Verslo dienos proga suburiančio rajono verslo bendruomenę, metu. Šiemet ji preliminariai planuojama lapkričio 12 dieną.


Šiame straipsnyje: PPA

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių