Vilkijos biblioteka – menininkų traukos centras

  • Teksto dydis:

Gėlių kompozicijų kūrėjas, tarptautinio floristikos šou „Įkvėpimo naktis“ organizatorius, kasmetinio žemės meno festivalio rengėjas, įvairių iniciatyvų vadovas, knygų apie floristiką ir žemės meną autorius Marijus Gvildys tapo Vilkijos bibliotekos puošybos iniciatoriumi.

Treti metai iš eilės Marijus savo kūrybiniais elementais puošia biblioteką ir praveda vasaros vaikų užimtumo stovyklose edukacijas vaikams. Sausio 19 d. popietę Marijus Gvildys kartu su „Rasos“ žurnalo redaktore Rūta Vaitkevičiūte atvyko į susitikimą su bibliotekos skaitytojais.

„Susitikimo tikslas – sudominti ir paskatinti vilkijiečius skaityti žurnalą „Rasos“, o iš perskaitytų senų nenaudojamų žurnalų sukurti šventinį miestą. Kadangi artėja Vasario 16-oji – Lietuvos valstybės atkūrimo dienos šventė, floristui Marijui kilo idėja bibliotekos lange iš žurnalų „Rasos“ pastatyti popierinį miestą, kuris pasipuoš Lietuvos vėliavomis. Miesto kūryboje ir statyboje, anot Marijaus, turi dalyvauti bibliotekos skaitytojai“, – pasakojo Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Vilkijos filialo vyr. bibliotekininkė Jolanta Bačėnienė.

Edukacijos metu R.Vaitkevičiūtė dalyviams trumpai pristatė žurnalą „Rasos“, kas ir kokie straipsniai jame publikuojami. Redaktorė pasidžiaugė, kad žurnale ne vien rašoma apie gamtą, sodinukus ir gėlių įvairovę, tačiau galima rasti ir įdomių patiekalų receptų.

Prie edukacijos prisijungė Vilkijos seniūnas Paulius Amanaitis. Žurnalo redaktorė seniūnui, Vilkijos bibliotekai ir visiems dalyvavusiesiems popietėje dovanojo „Rasos“ 2022 m. naujus 1 ir 2 numerius. Edukacijoje taip pat dalyvavo Padauguvos bibliotekos bibliotekininkė Regina Jarienė su savo skaitytojais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ernestas.

Ernestas. portretas
(-:! Nu smagu. Įdomu ar vaisių bus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių