Visuomenės sveikata - magistro studijos

  • Teksto dydis:

Magistro studijų programa

Studijų krypčių grupė – Sveikatos mokslai

Studijų kryptis – Visuomenės sveikata

Fakultetas – Visuomenės sveikatos

Studijų trukmė – 2 metai, forma – nuolatinė, suteikiamas kvalifikacinis sveikatos mokslų magistro laipsnis.

Programa skirta planuojantiems karjerą įvairiose sveikatos priežiūros srityse. Rengiami visuomenės sveikatos specialistai, kurie, vykdydami sveikatos stebėseną ir ugdydami sveiką gyvenimo būdą, dirbtų ligų prevencijos ir sveikatos saugos srityse.

Kodėl verta studijuoti?

Studijų metu įgyjama žinių, įgūdžių, padedančių rengti ir planuoti sveikatos stiprinimo veiklą bendruomenėje, vertinti gyventojų sveikatą ir ją veikiančius veiksnius, kurti ir įgyvendinti sveikatos stiprinimo, ligų profilaktikos programas, administruoti sveikatos priežiūros bei su ja susijusias institucijas, dalyvauti formuojant ir įgyvendinant sveikatos politiką.

Magistrantai gali rinktis vaikų ir jaunimo sveikatos, sveikatos ekologijos, visuomenės sveikatos ir mitybos studijų specializacijas. Suteikiama galimybė derinti studijas ir darbą, nes studijos vyksta antroje dienos pusėje.

Ko mokysitės?

Studijų metu mokysitės sveikatos teisės, ekonomikos, sveikatos politikos strategijos, pokyčių valdymo, taikomosios epidemiologijos ir kt. disciplinų. Išmoksite planuoti, organizuoti sveikatos stiprinimo veiklą bendruomenėje, vertinti gyventojų sveikatą ir ją veikiančius veiksnius, kurti ir įgyvendinti sveikatos stiprinimo, ligų profilaktikos programas, administruoti sveikatos priežiūros bei su ja susijusias institucijas, dalyvauti formuojant ir įgyvendinant sveikatos politiką. Pagal ERASMUS+ mainų programą galėsite vykti studijuoti į Suomijos, Vokietijos, Bulgarijos ir kitų Europos šalių universitetus.

Kuo dirbsite baigę studijas?

Visuomenės sveikatos specialistų darbo rinka Lietuvoje yra plati. Jie gali dirbti įvairių lygių sveikatos sistemos valdymo struktūrose (ministerijose, savivaldybių sveikatos tarnybose ir pan.), asmens ir visuomenės sveikatos priežiūros bei socialinės globos įstaigose.

Visuomenės sveikatos specialistai laukiami ir savivaldybių visuomenės sveikatos biuruose, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro departamentuose ir jų filialuose, specializuotose visuomenės sveikatos įstaigose, darbo saugos įstaigose, ligonių kasose, tarptautinėse organizacijose, taip pat ugdymo įstaigose (mokyklose ir ikimokyklinėse įstaigose), įmonėse (profesinės sveikatos specialistai), asmens sveikatos priežiūros įstaigose.

Mūsų absolventai taip pat dirba Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamente, Valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje, Valstybinėje darbo inspekcijoje, Lietuvos Respublikos Vyriausybėje ir kitose institucijose.

Tolesnės studijų galimybės

Baigę studijų programą absolventai gali dirbti praktinį darbą sveikatos sektoriuje, rinktis mokslinio ar akademinio darbo karjerą, tęsdami studijas doktorantūroje. Stiprėjant suvokimui, kad sveikata ir gerovė yra visuomenės vertybės, specialistų, besirūpinančių žmonių sveikata, paklausa kasmet didėja.

Daugiau informacijos apie priėmimą: http://www.lsmuni.lt/lt/stojantiesiems/

Daugiau informacijos apie specialybę: http://www.lsmuni.lt/lt/stojantiesiems/magistro-studijos/visuomenes-sveikata/



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kavenska

Kavenska portretas
Tai tuscias burbulas,mokosi tik del diplomo popieriuko,tai mano nuomone

K

K portretas
Čia kas - reklama? Vienu studijų?Hm...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių