VMVT ekspertai padeda tobulinti Bosnijos ir Hercegovinos maisto saugos sistemą

  • Teksto dydis:

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) atstovės Bosnijoje ir Hercegovinoje (BiH) pristatė Lietuvos patirtį taikant reikalavimus mikrobiologinei maisto produktų saugai užtikrinti.

VMVT jau nuo 2020 m. rugsėjo kartu su partneriais iš Italijos ir Vengrijos įgyvendina Europos Sąjungos (ES) finansuojamą dvynių projektą „ES parama gebėjimų stiprinimui ir laipsniškam Europos Sąjungos acquis suderinimui maisto saugos sektoriuje Bosnijoje ir Hercegovinoje“.

Šią savaitę, laikinai direktoriaus funkcijas vykdanti Audronė Mikalauskienė ir VMVT Maisto skyriaus vedėja Indrė Stoškuvienė dalyvavo mokymuose, kuriuose su BiH atstovais dalinosi žiniomis ir praktine patirtimi įgyvendinant maisto saugos reikalavimus Lietuvoje.

„Į projekto įgyvendinimą aktyviai įsitraukę beveik 50 įvairių sričių ekspertų iš Lietuvos, Vengrijos bei Italijos. Jie  Bosnijoje ir Hercegovinoje jau įgyvendino per 90 misijų, kurių metu organizavo įvairius mokymus ir seminarus, analizavo šios šalies maisto saugos užtikrinimo sistemą ir galimus žingsnius jai tobulinti ir priartinti prie Europos Sąjungos reikalavimų. Per beveik trejus metus tikrai nemažai nuveikėme ruošdami būtinus teisės aktų pakeitimus, dalindamiesi žiniomis ir patirtimi su vietos specialistais. Šį projektą jau įgyvendinome  92 % ir pasiekėme didžiąją dalį visų projektui keltų uždavinių. Tikiuosi, kad ir pastarieji mokymai efektyviai padės Bosnijos ir Hercegovinos kompetentingoms institucijoms tobulinti ir efektyvinti maisto saugos sistemą“,– pasakojo šiuo metu VMVT vadovaujanti Audronė Mikalauskienė.

Lietuvos ekspertės vykusios misijos metu, taip pat  BiH atstovams pristatė specialiai parengtą dokumentą, padėsiantį vietos inspektoriams ir maisto tvarkymo įmonėms lengviau suprasti bei praktikoje įgyvendinti ES keliamus reikalavimus mikrobinei maisto produktų saugai užtikrinti.


Šiame straipsnyje: VMVT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Blinius

Blinius portretas
Grisiu iš juoko
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių