VMVT plečia bendradarbiavimą su nevyriausybinėmis gyvūnų globos organizacijomis

  • Teksto dydis:

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Mantas Staškevičius šiandien pasirašė bendradarbiavimo sutartį su gyvūnų gerove besirūpinančia organizacija VšĮ „LT – GYVŪNAMS savanoriai“ vienijančia daugiau nei 100 savanorių visoje Lietuvoje.

Sutartis pasirašyta su tikslu koordinuoti bendras veiklas gyvūnų augintinių gerovės ir apsaugos srityje, siekiant skatinti visuotinį gyvūnų augintinių ženklinimą, atskleisti nelegalaus gyvūnų augintinių veisimo atvejus ir gyvūnų augintinių gerovės pažeidimus, tobulinti gyvūnų gerovės ir apsaugos srities teisinį reglamentavimą. Plėtojant bendradarbiavimą taip pat numatoma kviesti organizacijos atstovus stebėtojų teisėmis vykti kartu su VMVT inspektoriais į vykdomus patikrinimus dėl gyvūnų gerovės ir apsaugos reikalavimų pažeidimų.

„Norint didesnių ir greitesnių pokyčių labai svarbu įtraukti kuo daugiau visuomeninių organizacijų. Nors mūsų siekiai dideli, tačiau ištekliai yra gana riboti. Džiaugiuosi, kad išvien dirbsime su dar viena organizacija besirūpinančia gyvūnų gerove, vienijančia didelį būrį savanorių, kurie padės išaiškinti atvejus, surinkti informaciją susijusią su gyvūnų gerovės pažeidimais ar nelegaliais veiksmais ir tokiu būdu, tikimės, pagelbės operatyviau išspręsti iškilusias problemas“ – apie naują partnerystę pasisakė VMVT direktorius Mantas Staškevičius.

Kaip įvardino pačios VšĮ „LT – GYVŪNAMS savanoriai“ atstovė Diana Kalnikienė, organizacija siekia tapti „antromis tarnybos akimis“ vykstant tikrinti gyvūnų laikymo sąlygų, stebint gyvūnų pardavimo skelbimus internete, aiškinantis kitas su gyvūnų gerove susijusias situacijas.

Susitikimo metu VMVT direktorius taip pat kvietė teikti pasiūlymus gyvūnų gerovės ir apsaugos srities teisinio reglamentavimo tobulinimui, taip pat ir kitoms aktualioms gyvūnų gerovės problemoms spręsti.

Artimiausiu metu yra numatoma sukviesti VMVT iniciatyva suburtą patariamąją ekspertų grupę, kuri buvo sukurta svarstyti bei teikti sprendimus ir pasiūlymus gyvūnų gerovės klausimams spręsti.


Šiame straipsnyje: VMVT 2018

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių