Žurnalas „Reitingai“: KTK lyderiauja net šešiose studijų kryptyse

  • Teksto dydis:

Žurnalas „Reitingai“ pristatė kasmetinius dalykinius kolegijų reitingus, kurie šiemet sudaryti vertinant net 51 studijų kryptį. Reitinge Kauno technikos kolegijai (KTK) buvo skirta pirmoji vieta net 3-iose studijų kryptyse ir dar 3-iose – antroji.

KTK – absoliuti lyderė inžinerinėse kryptyse

Kauno technikos kolegija, remiantis žurnalo „Reitingai“ duomenimis ir atliktais vertinimais, tapo viena geriausių kolegijų šalyje, kurios net 50 proc. realizuojamų studijų krypčių įvertintos kaip geriausios, o kitos 50 proc. užėmė labai aukštą antrąją vietą studijų programų krypčių reitinge. Toks rezultatas unikalus ir vienintelis Lietuvoje.

Elektronikos technika, elektros inžinerija ir aeronautikos studijų kryptys tapo geriausiomis, o dar trys – statybų inžinerija, mechanikos inžinerija ir transporto inžinerija užėmė antras vietas studijų krypčių vertinime.

Viena iš lyderiaujančių šalyje kolegijų savo pavyzdžiu rodo, kad nuoseklus darbas, nuolatinis studijų procesų tobulinimas, verslo poreikių atliepimas bei artimas santykis su darbdaviais kasmet leidžia gerinti rezultatus.

Pavyzdžiui, elektronikos technikos inžinerijos studijų programa, prie kurios populiarumo augimo prisidėjo ir iniciatyva „Ateitis elektronikams“, buvo ne tik įvertinta reitinge kaip geriausia, bet ir tapo numeriu vienas tarp studentų pasirinkimų šalyje. Šią studijų programą Kauno technikos kolegijoje pasirinko net 92 studentai.

Lyderio pozicijas kolegija išlaikė ir elektros inžinerijos kryptyje. Studijų kryptis surinko itin aukštus vertinimus tarp studentų kiekio priėmimo, aukšto įsidarbinamumo ir darbdavių vertinimo kriterijų.

KTK nuotr.

Kaip geriausia studijų kryptis įvertinta ir aeronautika. Kauno technikos kolegija vienintelė tarp kolegijų vykdo šios itin paklausios ir perspektyvios krypties studijas. Remiantis STRATA duomenimis, šios krypties absolventų įsidarbinamumas baigus studijas KTK siekia 100 proc.

Trys antrosios vietos

Mechanikos inžinerijos kryptis šiemet išsirikiavo antroje pozicijoje. Pernai ji buvo geriausia šalyje. Ir nors pritrūko rezultato iki pirmosios vietos, tačiau studijų programa gerokai lenkia visas kitas kolegijas programas pagal absolventų gaunamą atlyginimo dydį, kuris STRATA duomenimis sudaro 1760 EUR/mėn.

Puikius rezultatus demonstruoja ir statybos inžinerijos studijų kryptis, kuri kaip antra geriausia įvertinama jau trečius metus iš eilės. Negana to, į šią kryptį buvo priimti 89 studentai. Tai geriausias rezultatas šalyje ir 21 geresnis už artimiausią pagal rezultatus kolegiją.

Viena iš lyderiaujančių šalyje kolegijų savo pavyzdžiu rodo, kad nuoseklus darbas kasmet leidžia gerinti rezultatus.

Transporto inžinerijos studijų kryptis taip pat įvertinta kaip antra geriausia tarp kolegijų. Kauno technikos kolegija gali didžiuotis ir tuo, kad pagal priimtų studentų skaičių ji net du kartus lenkia artimiausią ir net devynis kartus visas likusias kolegijas. Šiemet į studijų programas priimta 90 studentų.

Iš viso žurnalas „Reitingai“ įvertino 51 profesinio bakalauro kolegijų studijų kryptį. Vertindami aukštąsias mokyklas, reitingų sudarytojai atsižvelgė į darbdavių nuomonę ir elgesį su absolventais. Tai sudarė 50 proc. taškų iš viso reitingo svorio.

Taip pat atsižvelgta, kiek geriausių abiturientų, tų, kurie valstybinius egzaminus išlaiko nuo 86 iki 100 balų, pasirinko konkrečios krypties studijas 2021 m. Anot sudarytojų, kuo tokių studentų daugiau, tuo tikėtina bus aukštesnė studijų ir  absolventų kokybė.

Reitingai pateikia kiekvienos krypties priimtų į valstybės finansuojamas ir valstybės nefinansuojamas studijų vietas balo vidurkį ir žemiausią balą, atsižvelgiama ir tai, kiek 2019 m. ir 2020 m. studentų nubyrėjo, vertinami ir kiti duomenys.

Tikimąsi, kad paskelbti žurnalo „Reitingai“ duomenys padeda aiškiai atskirti, kas geriausiai iš visų Lietuvos kolegijų parengia tam tikros srities specialistus bei padeda pasirinkti atitinkamą karjeros kelią būsimiems studentams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kauno Politechnikumas

Kauno Politechnikumas portretas
Jėga!

Anonimas

Anonimas portretas
Įdomu, kas dėsto aeronautiką???

Tomas

Tomas portretas
Puikiai!!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių