Pereiti į pagrindinį turinį

"Swedbank" išparduoda turtą

2009-04-27 09:00
Turtas: bankas parduoda nereikalingas patalpas, tarp jų ir buvusį skyrių Pilaitėje.
Turtas: bankas parduoda nereikalingas patalpas, tarp jų ir buvusį skyrių Pilaitėje. / "Swedbank" nuotr.

"Swedbank" skelbia parduodantis 11 nenaudojamo nekilnojamojo turto objektų visoje Lietuvoje. Banką spaudžia finansiniai sunkumai.

"Swedbank" bando atsikratyti kelių buvusių savo skyrių patalpų, tarp jų ir Vilniuje Pilaitės mikrorajone, bei kito, daugiausia už skolas iš gyventojų perimto, turto – garažų, komercinių ir gyvenamųjų patalpų.

Daugelio šių objektų būklė gana prasta, tačiau ir pardavimo kaina – sutartinė. Tiesa, "Swedbank" interneto tinklalapyje nurodoma, kad galima ir patalpų nuoma.

Pastaruoju metu netyla kalbos, kad "Swedbank" dėl Baltijos šalyse ir Ukrainoje intensyviai dalytų paskolų turi nemažai finansinių problemų. Per pirmą šių metų ketvirtį Lietuvoje banko grupė patyrė 164 mln. litų nuostolių. "Swedbank" grupės nuostoliai visose Baltijos šalyse per pirmą šių metų ketvirtį išaugo iki 842 mln. litų.

Švedijos "Swedbank" valdybos pirmininkas Carlas Ericas Stalbergas visuotiniame banko akcininkų susirinkime praėjusį penktadienį pripažino strategijos klaidas Baltijos šalyse ir Ukrainoje, bet pakartojo, kad trauktis iš Baltijos valstybių "Swedbank" neketina.

Parduodamas savo turtą bankas galėtų bent šiek tiek sušvelninti finansinius smūgius. Tačiau "Swedbank" Administravimo departamento vadovas Gintaras Rakauskas tai kategoriškai paneigė.

"Natūralu, kad bankas parduoda ar nuomoja banko veikloje nenaudojamą nekilnojamąjį turtą. Dalies patalpų atsisakoma, nes siekiant klientams užtikrinti gerą aptarnavimą ir optimizuojant padalinių tinklą, dalies padalinių veikla perkeliama į naujas patalpas, pavyzdžiui Vilniuje, Pilaitėje ir Šakiuose", – sakė banko Administravimo departamento vadovas.

Tiesa, parduodamų banko patalpų skaičius gali ir išaugti. Smunkant regiono ekonomikai, banko grupė artimiausią ketvirtį toliau planuoja mažinti padalinių ir darbuotojų skaičių Baltijos šalyse. "Swedbank" padalinių skaičius Baltijos šalyse šiemet buvo sumažintas nuo 278 iki 272.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų