Pereiti į pagrindinį turinį

A.Poviliūnas: mes padarysime viską, ką galime

2012-04-26 20:35
A.Poviliūnas: mes padarysime viską, ką galime
A.Poviliūnas: mes padarysime viską, ką galime / Tomo Lukšio (BFL) nuotr.

Ketvirtadienį Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) būstinėje lankėsi Lietuvos teniso sąjungos (LTS) garbės prezidentas Darius Mockus, LTS prezidentas Ramūnas Grušas, geriausias mūsų šalies tenisininkas Ričardas Berankis ir jo treneris Remigijus Balžekas.

Susitikime su LTOK prezidentu Artūru Poviliūnu, viceprezidentu Vytu Nėniumi, generaliniu sekretoriumi Vytautu Zuberniu, LTOK olimpinių programų direktoriumi Kaziu Steponavičiumi buvo aptartos R. Berankio galimybės dalyvauti Londono vasaros olimpinėse žaidynėse.

Traumos išstūmė R. Berankį iš pajėgiausiųjų planetos tenisininkų šimtuko. Tai dabar dėl olimpinio kelialapio teks pakovoti ne tik teniso aikštynuose, bet ir Tarptautinės teniso federacijos (ITF) vadovų kabinetuose. Čia reikės padirbėti ir Lietuvos teniso sąjungos atstovams, ir LTOK vadovams. „Mes padarysime viską, kas mūsų rankose“, - sakė A. Poviliūnas.

Iš viso olimpiniame vyrų teniso turnyre Londone žais 64 sportininkai. 48 patenka pagal reitingus, bet ne daugiau kaip po tris žaidėjus iš vienos šalies. Dar 14 tenisininkų asmeniškai pakvies tarptautinė federacija. Dažniausiai kviečiami jauni, talentingi sportininkai iš tų šalių, kurios neturi nei vieno atstovo.

Kaip pasakojo R. Balžekas ir pats R. Berankis, jis jau išsigydė traumas, nebejaučia kamavusių skausmų. „Dar reikia truputį laiko reabilitacijai ir į turnyrus“, - sakė R. Berankis. Pirmosios varžybos, kuriose jis vėl dalyvaus po ilgokos pertraukos, bus komandinis Deviso taurės turnyras Bulgarijoje.

Pasak LTOK pranešimo, ar gaus R. Berankis vardinį kelialapį į Londono žaidynes, paaiškės birželio pradžioje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų