Pereiti į pagrindinį turinį

A.Veličkos klubas tapo Škotijos čempionu

2009-05-25 11:37
A.Veličkos klubas tapo Škotijos čempionu
A.Veličkos klubas tapo Škotijos čempionu / Redakcijos archyvo nuotr.

Andriaus Veličkos atstovaujamas Glazgo "Rangers" klubas sekmadienį iškovojo Škotijos "Premier" lygos nugalėtojų titulą, tačiau tai padarė be lietuvio, o Edinburgo "Hearts" pagrindinės komandos gretose debiutavo Arvydas Novikovas, rašo futbolas.lt.

Prieš paskutinį Škotijos čempionato turą visas dėmesys teko toms rungtynėms, kuriose žaidė "lietuviškos" komandos. Glazgo "Rangers" ir A.Veličkai iki aukso medalių reikėjo pergalės prieš "Dundee United" išvykoje, o Glazgo "Celtic" turėjo laukti varžovų suklupimo ir taip pat įveikti "Hearts".

Tačiau didesnės intrigos nebuvo - "Rangers" įmušė jau rungtynių pradžioje, prieš pertrauką padvigubino pranašumą, o po to pelnė dar vieną įvartį ir laimėjo užtikrintai rezultatu 3-0.

Pastarąjį mėnesį rezultatyviai rungtyniavusio A.Veličkos paslaugų "Rangers" treneriai šį kartą nereikėjo - lietuvis nebuvo įtrauktas į rungtynių protokolą. Praėjusias rungtynes puolėjas iš Lietuvos praleido dėl ligos.

Kitose rungtynėse Škotijos čempionų titulą praradęs "Celtic" namuose sužaidė lygiosiomis 0-0 su "Hearts" ekipa.

Edinburgo klubo gretose po vienerių rungtynių diskvalifikacijos į aikštę grįžo gynėjas Marius Žaliūkas, kuris žaidė visą mačą. 51 minutę aikštėje pasirodė ir iki tol dublerių bei jaunimo ekipoms atstovavęs A.Novikovas. Lietuvos jaunimo rinktinių žaidėjui tai buvo debiutas "Hearts" pagrindinėje komandoje.

"Hearts" Škotijos čempionate liko trečias ir kitą sezoną žais UEFA Europos lygoje.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų