Pereiti į pagrindinį turinį

„Bayern“ iškovojo sunkią pergalę Milane

2011-02-24 11:41
„Bayern“ iškovojo sunkią pergalę Milane
„Bayern“ iškovojo sunkią pergalę Milane / REUTERS nuotr.

Trečiadienio vakarą buvo žaidžiamo du paskutinieji UEFA Čempionų lygos (ČL) aštuntfinalio pirmojo rato susitikimai. Viename jų, vykusiame Italijoje, susitiko praėjusio sezono ČL finalo dalyviai – Milano „Inter“ ir Miuncheno „Bayern“. Mačas baigėsi vokiečių pergale 1-0.

Rungtynės prasidėjo aktyviai. Vokietijos klubas nuo pat pradžių stengėsi daugiau atakuoti. 19 minutę svečių narys Luizas Gustavo pavojingai smūgiavo į priešininkų vartus, bet kamuolys praskriejo visai šalia.

23 minutę šeimininkų puolėjas Samuelis Eto'o įsiveržė į baudos aikštelę ir perdavė kamuolį Estebanui Cambiasso, kuris iššovė į vartus, tačiau vartininkas puikiai apgynė savo vartus. 

Jau po minutės „Bayern“ surengė greitą ataką. Jos metu saugas Arjenas Robbenas siuntė aukštą perdavimą link vartų, kur Franckas Ribery smūgiu galva pataikė į skersinį.

Per vėliau sekusias dešimt minučių porą neblogų progų turėjo Eto'o, tačiau priešininkų vartininkas žaidė be klaidų. Prieš pat pertrauką savo šansą turėjo ir Maiconas, bet jo smūgis buvo netaiklus.

Antrąjį kėlinį geriau pradėjo bavarai. Jau 47 minutę Thomasas Mulleris galėjo išvesti savo ekipą į priekį, bet, gavęs gerą perdavimą iš Robbeno, į vartus nepataikė.

53 minutę vokiečių klubas dar kartą sudrebino priešininkų vartų konstrukcijas, kai Robbenas stipriu smūgiu pataikė tiesiai į virpstą. Vėliau žaidimas vyko labai permainingai. Tiek vienos, tiek kitos komandos žaidėjai turėjo progų, bet niekaip nesisekė tiksliai užbaigti atakų.

Likus dešimčiai minučių iki pagrindinio rungtynių laiko pabaigos savo šansą turėjo „Inter“ narys Houssine Kharja, o vėliau ir Thiago Motta. Tačiau puikiai abiejuose epizoduose sužaidė bavarų vartininkas.

Per pridėtinį susitikimo laiką „Bayern“ saugas Robbenas iššovė į vartus, o prie „Inter“ vartininko atmušto kamuolio pirmasis suskubo puolėjas Mario Gomezas, kuris pasiuntė jį į tinklą. Rungtynės baigėsi Vokietijos čempionų pergale.

 

Kitose rungtynėse, vykusiose Prancūzijoje, vietos „Marseille“ susitiko su Anglijos „Manchester United“ ekipa. Rungtynės prasidėjo labai aktyviu žaidimu. Pirmosiomis minutėmis daugiau kamuolį kontroliavo ir svečiai, kurie sėkmingiau mėgino rengti atakas. Tačiau aikštės šeimininkai taip pat neatrodė pasyviai. 

8 minutę, po standartinės situacijos, „Man Utd“ saugas Darrenas Fletcheris pabandė sėkmę smūgiuodamas nuo varžovų baudos aikštelės linijos, tačiau vartininkas šiaip ne taip kamuolį pagavo.

Vėliau iniciatyvą mėgino perimti „Marseille“ komandos futbolininkai, tačiau surengti pavojingesnę ataką ar priartėti prie varžovų vartų jiems nesisekė.

Tačiau galiausiai svečiai iš Anglijos pradėjo atakuoti ir kamuolio kontrolės statistiką išlygino, o vėliau ir patys pradėjo daugiau atakuoti. Nepaisant to, ir vienos, ir kitos ekipos smūgių statistika, galima sakyti, stovėjo vietoje. Pirmasis kėlinys baigėsi be įvarčių.

Antroji rungtynių dalis prasidėjo aktyviai ir apylygiai. Ir toliau tiek vienos, tiek kitos ekipos futbolininkai tik gavę kamuolį skubėjo į puolimą, tačiau geras gynėjų darbas pavojingoms progoms atsirasti trukdė.

Įpusėjus kėliniui minutę „Marseille“ surengė keletą atakų, o vienos iš jų metu kamuolys galėjo atsidurti svečių vartų tinkle, kai Brandao nespėjo „uždaryti“ stipraus Andre Ayew perdavimo. 

Nepaisant abiejų komandų žaidėjų pastangų, įvarčio niekam pelnyti nepavyko ir netgi beveik nebuvo sukurta jokių progų. Mačas baigėsi nulinėmis lygiosiomis.

Rezultatai:

„Inter Milan“ 0 – 1 „Bayern Munich“
90' [0 - 1] Mario Gomez

„Marseille“ 0 – 0 „Manchester United“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų