Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl lokauto NBA atšaukti likę lapkričio mačai

2011-10-29 20:56
Dėl lokauto NBA atšaukti likę lapkričio mačai
Dėl lokauto NBA atšaukti likę lapkričio mačai / Scanpix nuotr.

Penktadienį Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) klubų savininkų bei krepšininkųderybose nepavykus pasiekti susitarimo dėl naujos kolektyvinės sutarties buvo atšauktos visos likusios lapkričio mėnesio 15-30 dienų rungtynės - 121 mačas.

Kiek anksčiau dėl lokauto bei nesėkmingų derybų buvo atšauktos lapkričio 1-14 dienų NBA reguliariojo sezono rungtynės - 100 mačų.

„Dabar jau tikrai aišku, jog pilno 2011-2012 metų NBA sezono nebus“,-atšaukęs lapkričio rungtynes pareiškė NBA komisaras Davidas Sternas.

NBA klubų savininkai pageidauja gaunamas pajamas su krepšininkais dalintis lygiomis dalimis (50-50).

Tačiau žaidėjų, kurie pagal ankstesnę sutartį išsidalindavo 57 proc. sumos, atstovai reikalauja ne mažiau nei 52,5 proc. Šis skirtumas naujojoje sutartyje, kurią planuojama pasirašyti dešimčiai metų, per sezoną sudarytųne mažiau 100 mln. JAV dolerių.

Savo ruožtu NBA komandų savininkai teigia, jog tik 8 klubai ir 30 lygoje yra pelningi, o likusieji praėjusiame sezone patyrė nuostolių už bendrą 450 mln. sumą. Būtent tai verčia peržiūrėti kontraktų su krepšininkais sumas bei mažinti atlyginimus.

Kitas NBA klubų savininkų bei krepšininkų atstovų derybų raundas penktadienį kol kas nebuvo numatytas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų