Pereiti į pagrindinį turinį

D.Maskoliūnas: galbūt mes jau pačiame dugne

2010-02-09 16:40
D.Maskoliūnas: galbūt mes jau pačiame dugne
D.Maskoliūnas: galbūt mes jau pačiame dugne / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

„Negalvoju apie savo tolesnę ateitį, nes mintys sukasi tik ties rungtynėmis su „Unicaja“, -  prieš išskrisdamas į Ispaniją sakė laikinai Kauno „Žalgirio“ krepšininkų vyriausiuoju treneriu tapęs Darius Maskoliūnas.

Vilniaus oro uoste D.Maskoliūnas pasidalijo mintimis su portalu basketnews.lt ir kitais sporto žurnalistais apie komandoje įvykusias permainas.

- Treneri, ar jus nustebino pastarųjų dienų įvykiai komandoje? Galbūt jautėte galimus pasikeitimus? - žurnalistai pasiteiravo D.Maskoliūno.

- O jums kaip atrodo? Ne, nieko nežinojome ir nieko nejautėme.

- Kaip žaidėjai reagavo į tai, jog jau antrąjį kartą šį sezoną keičiasi vyriausiasis „Žalgirio“ treneris?

- Tik vakar turėjome vieną treniruotę, o reakciją pamatysime per rungtynes su ispanais.

- Kokios reakcijos tikitės?

- Sunku įlįsti į kiekvieno žaidėjo vidų ir suprasti, ką jis galvoja. Man nėra tekę atsidurti tokioje situacijoje, taigi už juos negaliu kalbėti. Manau, kad šie pasikeitimai daugiau ar mažiau turėjo juos šokiruoti ar sukrėsti. Galbūt dabar kiekvienas pagalvos, kodėl taip įvyko. Žiūrėkime į priekį ir tikėkimės, kad tai išeis į gerą.

- Ar esate pasirengęs vyriausiojo trenerio pareigoms?

- Šiandien išskrendu į Malagą, rytoj žaisime rungtynes ir negalvoju apie jokį pasirengimą.

- Ar jau kalbėjote su klubo vadovais dėl tolesnės savo ateities?

- Ne, nekalbėjome.

- Kokių rungtynių tikitės Malagoje?

- „Unicaja“ pralaimėjo paskutiniąsias Eurolygos rungtynes Gdynės „Asseco Prokom“ krepšininkams, todėl ispanai yra kaip sužeistas žvėris. Kovosime, tačiau nebus lengva.

- Kaip jūs paaiškintumėte, jog po sėkmingos Eurolygos reguliariojo sezono pabaigos komandos žaidimo kreivė staigiai krito žemyn?

- Negaliu pasakyti. Ieškome priežasčių, kalbamės su žaidėjais. Man sunku visa tai pakomentuoti ar įvardytį vieną kažkokią konkrečią priežastį.

- Ar „Žalgiris žemiau nusiristi jau nebegali?

- Galbūt mes jau pačiame dugne. Tai būtų geras požymis, nes nuo jo galėtume atsispirti. Vienintelis pasiteisinimas yra tas, kad mes žaidžiame beprotiškai daug rungtynių ir treniruotėms praktiškai neturime laiko. Prieš rungtynes su „Unicaja“ Kaune turėjome vieną treniruotę.

- Nors su R.Butautu dirbote neilgai, kokį įspūdį jums paliko buvęs „Žalgirio“ strategas?

- Su juo dirbti buvo be galo įdomu. Ramūnas labai įdomi asmenybė, tai šiltas ir geras žmogus, su kuriuo mes gerai sutarėme, todėl dabar gaila skirtis.

- Klubo generalinis direktorius Paulius Motiejūnas minėjo, kad „Žalgirio“ šeimininkai nėra patenkinti, jog „Žalgirio“ jauni žaidėjai nėra pakankamai išnaudojame. Ką jūs apie tai galvojate?

- Nesutinku su šia mintimi. Ką reiškia mažai? Tai kiek laiko jie turėtų žaisti? Pirmiausia reikia užsitarnauti vietą aikštėje, nereikia žaisti, kad tik žaisti. Norime rodyti kuo geresnius rezultatus, bet tikrai nemanau, kad mes nepasitikėjome jaunimu ir nedavėme progų jiems žaisti. Pasižiūrėkite internete ir matysite, kiek jauni žaidėjai žaidžia., ten yra visi statistikos rodikliai.

- Ar Travisas Watsonas žais su „Unicaja“?

- Jis vakar su komanda šiek tiek treniravosi, tačiau tai nebuvo žaidybinė treniruotė. Ji buvo lengva, o Travisas sportavo visa jėga, bet sunku pasakyti, kaip jis jausis, nes žaidėjas mėnesį neturėjo fizinio kontakto ir nežaidė krepšinio. Tikėkimės, kad bent kelias minutes aikštėje jis galės padėti mūsų komandai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų