Dvikova su grandais - finansinis išsigelbėjimas rankiniui

Lietuvos rankininkai ruošiasi rimtai pasipriešinti prie pasaulio elito priskiriamiems norvegams, o federacija skaičiuoja būsimas įplaukas į rankinio biudžetą.

Kaip valstybės parama

„Jei ne šios rungtynės, mūsų lauktų katastrofa“, - prieš artėjančią akistatą su šeštą vietą Europos rankinio rinktinių reitinge užimančia Norvegija pastebėjo Lietuvos rankinio federacijos (LRF) prezidentas Edis Urbanavičius.

Paskutiniajame atrankos į 2011 m. pasaulio čempionatą etape lietuviai ir norvegai susikaus kitą mėnesį. Birželio 12 d. Lietuvos rinktinė svečiuosis Stavangeryje, o birželio 20 d. norvegai aplankys savo varžovus Vilniuje.

Iš pastarųjų rungtynių LRF tikisi surinkti tiek pat lėšų, kiek šiemet šalies rankinio plėtrai skyrė valstybė - beveik 300 tūkst. litų. Daugiausiai įplaukų laukiama iš rungtynėmis susidomėjusių užsienio kompanijų. „Skaičiuojame potencialias pajamas už televizijos teisių pardavimą, reklamą, bilietus į mačą. Dar sunku pasakyti, kokia tiksli suma susidarys, bet ji tikrai nebus simbolinė ir Lietuvos rankiniui duos labai daug naudos“, - aiškino E.Urbanavičius, kurio vadovaujama federacija jau daugelį metų nenusikrato
šešiaženklių skolų šleifo.

Burtai žada pelną

Namų mačą su norvegais Lietuvos rinktinė žais „Siemens“ arenoje, kurioje planuoja apsistoti ilgesniam laikui - LRF norėtų didžiausią sostinės areną paversti pagrindine nacionalinės vyrų komandos baze. Į Vilnių bus pervežta ir LRF priklausant rankinio aikštės danga, kuri šiuo metu sandėliuojama Šiauliuose.

„Vilniuje tikimės sulaukti maždaug 5 tūkst. sirgalių“, - tvirtino E.Urbanavičius.

Pajamas iš mačo su norvegais LRF ketina panaudoti ne tik nacionalinės komandos, kurios dabartinis biudžetas (daugiau nei 150 tūkst. litų) jau išsemtas, reikmėms, bet ir šį sezoną praleidusių šalies jaunimo rinktinių formavimui.

Finansiškai patrauklūs LRF atrodo ir 2012 m. Europos pirmenybių atrankos burtai, lėmę lietuviams tokius tituluotus varžovus kaip Ispanija ir Kroatija. „Užsienyje jau domimasi laukiančiomis varžybomis, kompanijos siūlosi dirbti su mumis. Turime nepaleisti savo galimybių iš rankų“, - kalbėjo LRF prezidentas.

Akcentas - namų mačas

Nors galingi varžovai neša pelną federacijai, Lietuvos rinktinei užduotys aikštėje nuo to nepalengvėja. Vis dėlto 20 pozicijų žemiau už Norvegiją reitinge kotiruojamos ekipos (26 vieta) vyriausiasis treneris Gintaras Savukynas tikino, jog lietuviai privalo pasipriešinti oponentams ir bent jau namuose kovoti dėl pergalės.

„Reikia ne vertinti varžovų lygį, o juos nugalėti. Būsima norvegų sudėtis dar nėra paskelbta, bet komandos branduolys neturėtų pasikeisti. Norvegai žaidžia elitiniuose klubuose ir labai rimtai ruošiasi rungtynėms su mūsų komanda“, - sakė G.Savukynas, kuriam pasirengti rungtynėms su Norvegija padės naujas talkininkas - buvęs Lietuvos rinktinės strategas Miglius Astrauskas.

Birželio pradžioje komanda surengs dvi treniruočių stovyklas Druskininkuose ir Varėnoje, o birželio 5-6 d. Olštyne (Lenkija) sužais du draugiškus mačus su ketvirtą vietą Europos čempionate užėmusia Lenkijos ekipa. Tiesa, šiose rungtynėse abiems komandoms negalės padėti kai kurie lyderiai, nespėsiantys užbaigti klubinio sezono.


Preliminari rinktinės sudėtis rungtynėms su Norvegija:

Vartininkai: Arūnas Vaškevičius („GC Amicitia“, Šveicarija), Egidijus Petkevičius („Labaro Toledo BM“, Ispanija), Almantas Savonis („HSG Diuseldorf“, Vokietija), Vilius Rašimas (Kauno „Lūšis“).

Linijos žaidėjai: Andrius Stelmokas („TSV Burgdorf“, Vokietija), Augustas Strazdas („Labaro Toledo BM“), Modestas Bakaitis („St. Cyr Touraine“, Prancūzija).

Įžaidėjai: Valdas Novickis („Leichlinger TV“, Vokietija), Aidenas Malašinskas („Bidasoa Irun“, Ispanija), Vaidotas Grosas („Cuenca 2016“, Ispanija).

Kairiojo pusiau krašto žaidėjai: Remigijus Čepulis („Labaro Toledo BM“), Robertas Paužuolis („TSV Burgdorf“), Romas Kirvelevičius („AON Fivers“, Austrija), Nerijus Atajevas („US Creteil Handball“, Prancūzija).

Dešiniojo pusiau krašto žaidėjai: Vaidas Klimčiauskas („RTV 1879 Basel“, Šveicarija), Mindaugas Andriuška („ULZ Schwaz“, Austrija), Julius Marcinkevičius (Kadetten“, Šveicarija).

Kairiojo krašto žaidėjai: Aurelijus Sabonis („Cuenca 2016“), Andrius Žigelis (Kauno „Granitas“).

Dešiniojo krašto žaidėjai: Andrius Račkauskas („HIT Innsbruk“, Austrija), Tomas Eitutis („Labaro Toledo BM“).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių