Euforijos krepšininkai į kitus metus nesineš

Premijomis, valstybiniais apdovanojimais bei pagyromis apipilta Lietuvos rinktinė nepakilo į padebesius ir apie kitų metų Europos čempionatą tėvynėje kalba neprarasdama kuklumo.

Valdžia sukruto

Po sunkaus darbo Turkijoje, įprasminto Pasaulio čempionato bronza, krepšinio rinktinės laukė šlovės maratonas Lietuvoje.

Antradienį Vilniuje krepšininkai pusdienį mynė aukščiausių valdžios institucijų slenksčius. Prezidentūroje šalies vadovė Dalia Grybauskaitė įteikė rinktinės atstovams padėkas, Vyriausybėje premjeras Andrius Kubilius su svita ministrų bei Kūno kultūros ir sporto departamento vadovų dovanojo specialius 2011 m. Europos pirmenybių Lietuvoje laikrodžius ir atminimo medalius, o Seime parlamentarai pasitiko planetos čempionato prizininkus plodami atsistoję.

Spalio 1 d. rinktinės nariams bus įteikti ir valstybiniai apdovanojimai. Tiesa, kokie – paaiškės vėliau.

Regi čempionais

"Žiūrime į savo medalius – nors jie bronziniai, o mums atrodo kaip auksas", – valstybės vadovams padovanojęs kamuolius su komandos draugų parašais, laime spindėjo rinktinės kapitonas Robertas Javtokas.

Po aštuonių lietuvių pergalių Turkijoje valdžios atstovai tryško optimizmu, jog 2011 m. Lietuvoje vyksiančiose žemyno pirmenybėse krepšininkai pasipuoš tikru auksu.
"Jūs esate geriausi Europoje ir kitais metais tai įtvirtinsite. Norėtųsi, kad visa Lietuva būtų tokia jauna, ambicinga ir alkana pergalių kaip jūsų komanda", – žaidėjams kalbėjo A.Kubilius.

"Laikykitės taip ir toliau, ir iki būsimo naujo pagerbimo", – pridėjo Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas.

Tačiau rinktinės atstovai pompastiškas pagyras leido pro ausis ir tvirtino neatitrūksiantys nuo žemės.

Pažadėjo tik kovą

"Negalime šios dienos rezultato automatiškai perkelti į kitus metus. Du kartus į tą pačią upę juk neįbrisi, – paklaustas apie 2011 m. Europos pirmenybes, teigė komandos strategas Kęstutis Kemzūra. – Išsilaikyti aukštumose yra žymiai sunkiau nei jas pasiekti. Žinoma, pasitikėjimo savimi mes įgavome daugiau, bet žaisime namuose, visi galvos, kad turime pakartoti šių metų sėkmę. Todėl spaudimas taip pat bus kur kas didesnis. Bus be galo sunku, o pažadėti galiu tik viena: tiek aš, tiek visi kiti dėsime visas jėgas, kad pasirodytume kuo geriau."

Pernai prie rinktinės vairo paskirtą specialistą V.Garastas pavadino vienu geriausių pasaulyje. K.Kemzūra padėkojo už komplimentą, tačiau pabrėžė, kad šlovė paprastai ilgai nesitęsia: "Kada laimi, turi džiaugtis. Bet šiandien galite mane vadinti kad ir pačiu geriausiu, o rytoj viskas gali apsiversti aukštyn kojomis."

Puolėjas Jonas Mačiulis taip pat nesiruošė iš anksto žadėti triumfo kitų metų čempionate.

"Visi iš mūsų tikėsis tik aukso, bet matote, kaip greitai viskas gali pasikeisti", – nykų rinktinės pasirodymą 2009 m. Europos pirmenybėse Lenkijoje, kuriose lietuviai liko vienuolikti, priminė krepšininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių