Pereiti į pagrindinį turinį

FIA prezidentui žinomos Lietuvos saugaus eismo problemos

2011-11-17 18:12
FIA prezidentui žinomos Lietuvos saugaus eismo problemos
FIA prezidentui žinomos Lietuvos saugaus eismo problemos / Scanpix nuotr.

Darbo vizitą Lietuvoje tęsiantį Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) prezidentą Jeaną Todtą ketvirtadienio rytą priėmė susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

Ministras garbų svečią supažindino su saugaus eismo problemomis šalyse ir būdais jas sprendžiant.

„Jei dar prieš ketverius metus Lietuva pagal žuvusiųjų eismo nelaimėse skaičių vienam tūkstančiui gyventojų Europos sąjungoje buvo linksniuojama kaip neabejotina autsaiderė, tai šiandien tos etiketės sėkmingai atsikratėme. Mūsų pastangos pastebėtos ir Europoje. Tuo mes labai džiaugiamės, tačiau liaupsės nemigdo mūsų“, - susitikime kalbėjo E. Masiulis.

Ministras pastebėjo, kad žuvusiųjų keliuose per 10 šių metų mėnesių dar labiau sumažėjo lyginant su tuo pačiu pernai metų laikotarpiu, kai buvo pasiekti absoliučiai geriausi rezultatai. Kaip pagrindinius teigiamų poslinkių faktorius ministras įvardijo gerokai padidintas baudas už itin dideles pražangas keliuose, kurios labiau drausmina vairuotojus, padidėjusias investicijas į eismo organizavimą ir kelių būklės gerinimą, suaktyvėjusį visuomenės švietimą, itin didelį žiniasklaidos vaidmenį ir kryptingesnę veiklą gerinant jaunų vairuotojų rengimą bei keliant jų profesinį meistriškumą.

E. Masiulis teigiamai įvertino ir didžiausių šalyje rengiamų varžybų, tokių kaip „Omnitel 1000 km lenktynės“, raliai „Aplink Lietuvą“ dėl Respublikos Prezidento taurės, teigiamą įtaką ugdant vairuotojų atsakomybę bei skatinant juos varžytis specialiose trasoje, o ne bendro naudojimo keliuose.

FIA prezidentas J. Todtas sakė, jog jam žinomos saugaus eismo problemos Lietuvoje ir pastarųjų metų pasiekimai sprendžiant jas. Svečias teigiamai įvertino pastangas ir palinkėjo nenuleisti rankų.

„Mano nuomone ugdant jaunų vairuotojų atsakomybę, keliant jų meistriškumą nepervertintas vaidmuo tenka jaunimo autoritetams. Jei Michaelis Schumacheris, Fernando Alonso, Sebastianas Vettelis ar panašūs jaunimo dievukai agituos už saugų eismą, jų balsas adresato ausis pasieks daug greičiau ir bus daug veiksmingesnis nei šimtai tūkstančių, išleistų reklamai“, - kalbėjo FIA prezidentas J. Todtas.

Susitikime dalyvavo FIA prezidentą lydintis ryšių vadovas Jeanas-Claudeas Lefebvre'as, susiekimo viceministras Rimvydas Vaštakas, Lietuvos automobilių sporto federacijos prezidentas Gintaras Furmanavičius, jo patarėjas Darius Jonušis, Lietuvos automobilių klubo garbės prezidentas Stasys Brundza ir prezidentas Aleksandras Remiševskis, Lietuvos automobilininkų sąjungos prezidentas Rimvydas Anusauskas ir sąjungos direktorius Kęstutis Kestenis.

Vėliau susisiekimo ministerijoje surengta apvalaus stalo diskusija saugaus eismo klausimais, kurioje kartu su J. Todtu dalyvavo ministerijų ir žinybų vadovai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų