Pereiti į pagrindinį turinį

Finale kovos Kauno ir Vilniaus studentai

2010-03-30 13:44
Finale kovos Kauno ir Vilniaus studentai
Finale kovos Kauno ir Vilniaus studentai / DMN arch. nuotr.

Balandžio 12-ąją Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) finale susitiks Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) ir Mykolo Romerio universiteto (MRU) ekipos.

Dėl trečiosios vietos žais Šiaulių universiteto (ŠU) ir Vilniaus pedagoginio universiteto (VPU) krepšininkai. Tai paaiškėjo po pusfinalio susitikimų.

Paskutinių trijų sezonų čempionai VDU krepšininkai Kaune be didesnio vargo 94:71 (31:7, 19:22, 20:23, 24:19) įveikė ŠU ekipą ir dešimtą kartą iš eilės žais LSKL finale. Nugalėtojams M.Valukonis pelnė 25 taškus, Š.Vasiliauskas - 17, Ž.Janavičius - 13. Šiauliečių lyderis buvo Ž.Petraitis, surinkęs 23 taškus.

„Pavyko rungtynių pradžia ir vėliau didesnių problemų nekilo. Tikimės tapti čempionais“, - lakoniškai pergalę reziumavo VDU treneris Arūnas Juknevičius.

„Kai vaikinai pamatė varžovų sudėtį, kurioje - Eurolygos lygio krepšininkai, viskas paaiškėjo. Bandėme kovoti, tačiau nesugebėjome pasipriešinti“, - sakė ŠU treneris Rolandas Vaičiūnas.

MRU krepšininkai 90:80 (20:27, 14:24, 26:10, 30:19) nugalėjo Vilniaus pedagoginį universitetą (VPU). MRU ekipą į pergalę vedė L.Samėnas, pelnęs 34 taškus. G.Žylė surinko 22, A.Gydra - 16 taškų. VPU rinktinei J.Sinica ir L.Brazdauskis pelnė po 21 tašką, E.Kairys - 15.

„Per didžiąją pertrauką vyrams sakiau, kad buvo dar blogesnių situacijų, kai komanda vos pateko į atkrintamąsias varžybas, tad dar nieko neprarasta ir reikia žaisti iki galo. Smagu, jog vyrai išgirdo ir pasiekė universiteto istorijoje geriausią rezultatą - pateko į lygos finalą ir užsitikrino mažiausiai sidabro medalius“, - džiūgavo MRU treneris Vytautas Poteliūnas.

„Trečiąjį ketvirtį ėmėme nebepataikyti, o varžovai - atvirkščiai, susirinko visus įmanomus taškus. Mums trūko kelių lyderių, kurie būtų pagelbėję ekipai, tačiau yra taip, kaip yra“, - kalbėjo VPU strategas Algimantas Šatas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų