Į duobę įkritęs „Žalgiris“ neatsilaikė prieš Eurolygos čempionus

Šiandien Kauno „Žalgirio“ arenoje Eurolygos rungtynes žaidė vietos „Žalgiris“ ir Eurolygos nugalėtojų titulą ginantis Atėnų „Panathinaikos“.

Graikijos čempionai į laikinąją sostinę atvyko pakiliai nusiteikę ir jau turintys garantuotą vietos „Top 16“ etape. Aleksandro Trifunovičiaus auklėtiniams dėl kelialapio tarp šešiolikos žemyno stipriausiųjų dar reiks pakovoti.

Pirmąją šių komandų akistatą Atėnuose 92:75 laimėjo Željko Obradovičiaus auklėtiniai, tačiau žalgiriečiai įrodė, kad yra pajėgūs kautis su savo galingais priešininkais.

Kauniečiai sėkmingai priešinosi varžovams pirmajame kėlinyje, tačiau antrajame pateko į duobę ir iš jos išbristi jau nesugebėjo. Graikijos milžinas šventė įtikinamą pergalę - 94:59.

Pirmą kartą šį Eurolygos sezoną rungtynėms registruotas neseniai į „Žalgirį“ iš Prienų „Rūdupio“ sugrįžęs Povilas Butkevičius.

Mačą žalgiriečiai pradėjo tokia startine sudėtimi: Mantas Kalnietis, Tomas Delininkaitis, Sonny Weemsas, Paulius Jankūnas ir Robertas Javtokas.

Dvikova prasidėjo dviem taikliais Roberto Javtoko taikliais metimais iš po krepšio, tuo tarpu  graikų atakos pirmosiomis mintėmis strigo.

Vis dėlto kėlinio viduryje Marko Popovičius stabdydamas greitą varžovų ataką buvo nubaustas technine pražanga ir tuo pasinaudoję graikai sugebėjo rezultatą išlyginti - 6:6.

Kroatas jau pirmajame kėlinyje pratęsė savo įspūdingą tolimų metimų seriją. Bent po kartą tritaškį M.Popovičius pataiko jau 30-ose Eurolygos rungtynėse iš eilės.

Prasidėjus paskutinei pirmojo kėlinio minutei svečiai pirmą kartą išsiveržė į priekį 15:14. Tokiu rezultatu pirmasis ketvirtis ir baigėsi.

Nuo antrojo kėlinio „Panathinaikos“ gretose pasirodė ir lietuvis Šarūnas Jasikevičius.

Antrajame kėlinyje Željko Obradovičiaus auklėtiniai pasiuntė šeimininkus į nokdauną. Žalgiriečių atakos strigo, o savo žaidimą pajutę „Panathinaikos“ pasijautė tarsi „ant sparnų“. Laimėję kėlinį 26:5 graikai susikrovė saugią persvarą - 41:19.

Pirmoje rungtynių pusėje aštuonis taškus kauniečiams pelnė Marko Popovičius. „Panathinaikos“ gretose išsiskyrė 9 įmetęs Stevenas Smithas, 8 - Nickas Calathesas, 7 - Mike'as Batiste.

Trečiajame kėlinyje vaizdas aikštėje praktiškai nepasikeitė. Atėnų klubas nesunkiai rasdavo kelius link „Žalgirio“ krepšio, tuo tarpu žalgiriečiams priartėti sekėsi sunkiai - 27:53.

Po trijų kėlinių „Panathinaikos“ persvara 66:38.

Kauniečiams niekaip nepavyko sustabdyti labai pakiliai rungtyniavusio Nicko Calatheso. Gynėjas ne tik puikiai dirigavo savo komandos žaidimu, tačiau ir pats puikiai atakavo bei pridarė „Žalgiriui“ daugiausiai problemų.

Paskutinės rungtynių minutės buvo tik formalumas. Baigiantis mačui Aleksandras Trifunovičius į aikštę išleido ir Povilą Butkevičių.

Atėnų „Panathinaikos“ iškovojo įtikinamą pergalę 94:59 ir toliau išlieka antroje B grupės vietoje, nusileisdama tik visus 8 kartus laimėjusiam Jono Kazlausko vadovaujamam Maskvos CSKA.

„Žalgiris“ - „Panathinaikos“ 59:94  (14:15, 5:26, 19:24, 21:29)

„Žalgiris“: S.Weemsas 16, M.Popovičius 14, M.Kalnietis 8

Panathinaikos": S.Smithas ir N.Calathesas po 17, M.Batiste 13.


Šiame straipsnyje: ŽalgirisEurolygaPanathinaikos

NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipeda

klaipeda portretas
MAN ATRODO,KAD ROBERTAS PETRAUSKAS LAIMES))

So

So portretas
PIZZZZZE JAU -22 ŽALGIRIS VARO PIRMYN, OI BLEEE ŽEMYN ;)))

nelabai

nelabai portretas
sekasi Eurolygoje šiais metais Žalgiriui. Betgi tai ne pasaulio pabaiga. Nesiseka šiais metais, pasiseks kitais, nemanau, kad reikia verkti, reikia nagrinėti, kas trukdo žaisti visa jėga ir su užsidegimu, gal kas nors per daug diriguoja ir kišasi į žaidimo taktiką ir strategiją?
VISI KOMENTARAI 68

Galerijos

Daugiau straipsnių