Pereiti į pagrindinį turinį

Lemiamos čempionato kovos - su nesusipratimų ženklu

Lemiamos čempionato kovos - su nesusipratimų ženklu
Lemiamos čempionato kovos - su nesusipratimų ženklu / Gedimino Reklaičio nuotr. Kovos dėl Europos čempionato medalių vyks Katovicų "Spodek" arenoje.

Europos krepšinio čempionatas pasiekė finišo tiesiąją. Tačiau į Katovicus atvykusioms aštuonioms rinktinėms susikaupti vien krepšiniui nėra lengva.

Ne viešbutis, o motelis

E grupės rinktinės į Katovicus atvyko dar trečiadienį, o lietuvių varžovai F grupėje ispanai, turkai, slovėnai ir serbai "Novotel" viešbučio slenkstį perženginėjo ketvirtadienį.

Viešbučiai jau tampa šio čempionato prakeiksmu. Ne išimtis - ir lemiamas pirmenybių etapas Katovicuose.

"Tai nėra tokio lygio viešbutis, kokiame turėtų gyventi Europos čempionato komandos", - skėstelėjo rankomis Jonas Kazlauskas.

Graikijos rinktinę treniruojantis lietuvis vieną po kito vardijo trūkumus - kambariuose nėra elektros skirstytuvų, kad galima būtų sujungti visą aparatūrą, komandos nesutelpa valgomajame papietauti, o vienas peržiūrų kambarys skirtas net keturioms rinktinėms.

"Tai ką daryti, jei aš per dieną žiūriu apie 6 valandas krepšinio, o keli asistentai - ir dar daugiau", - lenkų pasirengimu Europos čempionatui baisėjosi J.Kazlauskas.

Krepšininkams - jokios ramybės

Saugumas, lyginant su kitomis žemyno pirmenybėmis, taip pat neatlaiko jokios kritikos.

Po "Novotel" viešbučio vestibiulį nuolat zuja aistruoliai, prašantys bendrų nuotraukų ir autografų. Viena lietuvaičių grupelė susižavėjimo kupinomis akimis atėjo ir prie J.Kazlausko. Dar kiti lietuviai fotografavosi su graikų rinktinės lyderiu Vassiliu Spanouliu ir turkų vedliu Hidayetu Turkoglu.

"Negi žaidėjai turi užsidaryti tuose mažyčiuose kambarėliuose? Visas gyvenimas virdavo fojė, o čia neįmanoma ateiti, nes užtampys už skvernų", - kalbėjo J.Kazlauskas.

Bet labiausiai Lietuvos trenerį nustebino primygtinis organizatorių pasiūlymas neiti į miestą pasivaikščioti. Pagal kriminogeninę padėtį Katovicai - vienas nesaugiausių Lenkijos miestų.

"Tada kyla tik vienas klausimas: kodėl būtent čia vyksta finalai?" - retoriškai klausė J.Kazlauskas.

J.Repešos "nulis" čempionatui

Graikų žurnalistai jau rengia visų rinktinių trenerių apklausą, kaip dešimtbalėje sistemoje jie įvertintų čempionato organizavimą.

Negailestingiausias buvo kroatų treneris Jasminas Repeša, parašęs apskritą nulį.

"Aš konkretaus balo neskyriau, pasakiau, kad patys pasirašytų. Tačiau pasakiau, kad viskas "labai blogai". Šia prasme šis čempionatas - turbūt prasčiausias per daugelį metų", - pabrėžė J.Kazlauskas.

Žalios spalvos - dar daug

Ketvirtadienio vakarą į kovą ketvirtfinalyje jau stos pirmosios rinktinės: 19.15 val. Lietuvos laiku susitiks Serbija ir Rusija, o 22 val. - Ispanija ir Prancūzija.

Tačiau gyvenimas prie 1971 m. pastatytos "Spodek" arenos (11,5 tūkst. žiūrovų) pradėjo virti jau popietę.

Šalia arenos matėsi ir nemažai žaliais marškinėliais apsirengusių lietuvių. Daugelis per lemiamas kovas ketina palaikyti J.Kazlauską ir Graikijos rinktinę. 

 

 

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų