Pereiti į pagrindinį turinį

Naujas LKF prezidentas bus išrinktas Kaune

2011-06-16 17:28
Naujas LKF prezidentas bus išrinktas Kaune
Naujas LKF prezidentas bus išrinktas Kaune / Gedimino Bartuškos nuotr.

Kas vadovaus Lietuvos krepšinio federacijai (LKF) kitą ketverių metų kadenciją, paaiškės šiemet spalio 24-ąją Kaune.

Tądien įvyks LKF ataskaitų ir rinkimų konferencija, kurioje, be kita ko, bus išrinktas ir naujasis federacijos prezidentas. Šiuo metu LKF vadovauja buvęs žinomas šalies krepšinio treneris Vladas Garastas.

„Kandidatai į LKF prezidento pareigas privalės nuo rugpjūčio 1-os iki 31-os dienos 17 valandos pateikti paraiškas ir savo veiklos programas. Būtinas kvorumas rinkimams – du trečdaliai visų rinkėjų, prezidentas bus išrinktas balsų dauguma“, - šiandien po Kaune įvykusio LKF vykdomojo komiteto (VK) posėdžio sakė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Galimi kandidatai į LKF prezidento pareigas kol kas oficialiai neįvardijami.

LKF VK posėdyje taip pat patvirtintas Etikos ir drausmės kodekso projektas. „Jame numatyti įvairių prasižengimų atvejai – nuo chuliganizmo, smurto iki dalyvavimo lažybose. Šiuo kodeksu galės remtis ir savo sankcijas apibrėžti visos šalies krepšinio lygos. Ginčytinus atvejus analizuos kuriama LKF etikos, drausmės ir apeliacijų komisija. Galutinis kodekso variantas bus priimtas per LKF konferenciją“, - informavo M.Balčiūnas.

LKF VK nusprendė, kad nuo kito sezono nebūtų rengiamos pereinamosios rungtynės tarp Lietuvos krepšinio lygų. „Komandos iš aukštesnės lygos iškris arba į ją pateks automatiškai, atsižvelgiant į čempionate užimtą vietą“, - paaiškino LKF generalinis sekretorius.

Lietuva pateiks paraiškas Tarptautinei krepšinio asociacijų federacijai (LKF) rengti 2013 m. pasaulio jaunimo vaikinų ir merginų čempionatus. Tam taip pat pritarė LKF VK.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų